KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vila Natura

  • Domače tortilije s šparglji in lososom

    Domače tortilije so še boljše od tisith iz trgovine. So prave umetnine saj ima vsaka svojo unikatno obliko :). Njihova priprava po postopku Maje Kostanjšek je sila preprosta in zagotavlja uspeh! Priprava: Vse sestavine za tortilje zamesimo v gladko testo in ga pustimo počivati pol ure. Teflonsko ponev za palačinke segrejemo ..

    Preberi vse...
  • Zapečena polenta

    Naš ekološki koruzni zdrob je tisti pravi polnozrnati zdrob, ki zahteva malo daljšo pripravo. Zato pa je polenta toliko bolj dišeča in slastna. Včasih nam paše z mlekom za zajtrk, včasih pa jo pripravimo kot slano prilogo. Parmezan, zapečeni češnjevi paradižniki in provansalska zelišča dajo tej zapečeni polenti izjemen okus..

    Preberi vse...
  • Zdrobovi cmoki kot priloga

    Priprava: Maslo in mleko zavremo, dodamo zdrob in mešamo, da se masa zgosti. Ohladimo. Rumenjak damo k masi, iz beljakov naredimo sneg. Masi dodamo še začimbe in sneg iz beljakov ter z roko rahlo mešamo. Oblikujemo cmoke, jih povaljamo v drobtinah in ocvremo. Cmoki so zelo okusna in malo drugačna priloga glavni jedi. Dober tek!..

    Preberi vse...
  • Zdrobovi jušni žličniki

    Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v juhi, enkratni pa bodo tudi v kaki bolj krepki juhi ali obari. Za pripravo lahko uporabite enega od naših bio zdrobov: pšeničnega, pirinega ali kamutovega. Priprava: Jajce razžvrkljamo, dodamo olje, sol in počasi ..

    Preberi vse...
  • Čokoladne rolice

    Te rolice bodo navdušile vse, ki ste ljubitelji vzhajanega testa. Jabolčna čežana poskrbi za sočnost, čokolada pa za »sladko pregreho«. Priprava: V večjo posodo nalijte mleko in dodajte kvas. Pustite nekaj minut, da se kvas aktivira, nato dodajte jajca, sladkor, moko in maslo. Premešajte, da se vse poveže in dodajte še š..

    Preberi vse...
  • Štrudelj iz ajdove in pirine moke

    Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zamesimo testo iz sestavin za testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na tanko. Bolj kot nam ga uspe razvaljati na tanko, boljši bo štrudelj.  V posodi zmešamo sestavine za nadev: skuto, skyr, limonino lupino, sladilo ter sol. Maso razporedimo po razvaljanem testu. Po skutinem nadev..

    Preberi vse...
  • Pomarančno čokoladna ovsena kaša

    Priprava: Kosmiče pokuhamo na tekočini in med kuhanjem vmešamo sok 1 pomaranče ter 1/4 žličke pomarančne lupinice. Ko je kašica skuhana, vmešamo čokolado. Količino čokolade lahko dozira vsak po svojem okusu in glede na to kako sladko kašico želi. Tako pripravljeno ovseno kašico še okrasimo po želji. Dober..

    Preberi vse...
  • Fit fokača s čemažem in paradižnikom

    Pomlad je čas za take bolj fit jedi. To je tudi čas čemaža, ki je res vsestransko uporaben! Običajno se ga dodaja v solato, skuha za juho ali iz njega naredi odličen pesto. V sodelovanju z Majo Kostanjšek pa je tokrat nastala fit fokača s čemažem in paradižnikom. Priprava: Pečico segrejte na 180 stopinj C. V mešalniku..

    Preberi vse...
  • Fit kokosova ovsena kaša

    Priprava: V kozico nalijte kokosovo mleko ali vodo (lahko uporabimo tudi razmerje 1:1) in tekočino zavrite. Zmanjšajte temperaturo na polovico in v kozico dodajte ovsene kosmiče, kokos, indijski trpotec, sol, vaniljo ter zmečkano banano. Ob neprestanem mešanju kuhajte ovseno kašo še nadaljnji 2 minuti. Odstranite z ognja in po..

    Preberi vse...
  • Fit granola

    Priprava: Segrejte pečico na 160 stopinj C. V večjo skledo nalijte vodo. Dodajte vse suhe sestavine in dobro premešajte. Velik pekač obložite s peki papirjem. Nanj nadevajte dobljeno maso in enakomerno razpopravite po pekaču. Pecite približno 60 minut, vmes večkrat premešajte - približno na vsakih 15 minut. Ko je granola pe..

    Preberi vse...

Izdelkov 11 do 20 od skupaj 248