Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vila Natura

  • Štrudelj iz ajdove in pirine moke

    Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zamesimo testo iz sestavin za testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na tanko. Bolj kot nam ga uspe razvaljati na tanko, boljši bo štrudelj.  V posodi zmešamo sestavine za nadev: skuto, skyr, limonino lupino, sladilo ter sol. Maso razporedimo po razvaljanem testu. Po skutinem nadev..

    Preberi vse...
  • Palačinka iz pečice z jagodičevjem

    Palačinka iz pečice je naša verzija »Dutch baby pancake«. Priprava je podobna pripravi klasične palačinke, preostalo pa za nas opravi pečica. Bodite potrpežljivi, po kakih 15 minutah peke vas čaka v pečici prijetno presenečenje. @ninazorcic jo je okrasila z gozdnimi sadeži, javorovim sirupom in jogurtom. Idealna bo za še ..

    Preberi vse...
  • Polžki s šparglji in paradižnikom

    Testenine s pečenimi šparglji in češnjevim paradižnikom so pri nas velikokrat na jedilniku. Še posebej med tednom, ko nas čas priganja, saj je priprava hitra in enostavna. A, naj vas preprostost tega recepta ne zavede: omaka je lahkotna, a polna svežih okusov. To je obrok, ki bo res za vsak okus, nad njim bodo navdušeni tudi otro..

    Preberi vse...
  • Torta iz durum moke brez sladkorja

    Priprava: Pečico segrejte na 155°C. Okrogel pekač premera 22cm dobro namastite. V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti kremasto vmešajte maslo in med. Mešajte, dokler ne nastane gladka, enotna zmes - nekje 2-3 minute. Dodajajte jajca, eno za drugo in vmes dobro premešajte, da ni vidnih sledi jajc. Dodaj..

    Preberi vse...
  • Koruzna zlevanka

    To preprosto sladico, v kateri ni nič sladkorja, je že kot otrok jedla naša babica. Tudi nam jo je velikokrat pripravila, običajno smo jo imeli za večerjo. Priprava je res enostavna in hitra, povrh pa cel dom prijetno diši po koruzi. Pika na I pri zlevanki je, da si jo z različnimi dodatki lahko vsak obogati po svojem okusu. Običa..

    Preberi vse...
  • Kamutovi mafini

    Včasih se težko odločimo kakšne mufine pripraviti. Nekateri imajo raje čokoladne, drugi sadne. Da smo vsi zadovoljni, občasno naredimo v eni peki kar oboje. Maso proti koncu priprave razdelimo na dva dela: en del dokončamo s čokolado, drugi del pa s sadjem. Tokrat smo izbrali maline, lahko bi tudi borovnice. Za bolj zdravi recept ..

    Preberi vse...
  • Pirina rižota z gobicami

    Priprava: Zelenjavo dobro operemo in narežemo na poljubno velike koščke. Segrejemo ponev in na žlici olja prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo narezan korenček in šampinjone. Pražimo nadaljnje 3 minute, nato zalijemo z jušno osnovo. V lonec dodamo pirin rižek in vse začimbe. Pokrijemo lonec in kuhamo 20 mi..

    Preberi vse...
  • Poletna solata presenečenja

    Ni boljše poletne jedi kot je solata. Če za pripravo solate uporabimo testenine ali kaše, dobimo samostojni obrok, ki bo hranljiv ter hkrati lahkoten. Ta recept deluje po principu "mix & match", torej iz danih komponent sestavimo sebi najljubšo solatno kombinacijo in dobimo božansko poletno jed. Priprava: Testenine..

    Preberi vse...
  • Jesenski lisičkin 'paprikaš' z ajdovimi rezanci

    Nastja rada nabira gobe, zato je za nas pripravila preprost jesenski recept iz lisičk in ajdovih rezancev! Priprava: V globlji ponvi na olju hitro prepražimo mleto rdečo papriko, nato dodamo lisičke. Po cca 3-5min praženja dodamo še 2 žlici moke, premešamo, zalijemo z nekaj vode, da se vse skupaj poduši in zgosti. Ko voda pov..

    Preberi vse...
  • Focaccia s semeni

    Priprava: V večji stekleni posodi s kuhalnico ali lopatko zmešajte obe moki, vodo, kvas in sol. Zmes bo zelo mokra, pomembno je, da se vse sestavine premešajo in povežejo v enotno zmes. Posodo tesno ovijte s folijo za živila in pustite vzhajati 10-12 ur. Ko je testo vzhajano in ima mehurčke, odvijte folijo in notranji rob posod..

    Preberi vse...

Izdelkov 11 do 20 od skupaj 204