Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vila Natura

  • Jesenski lisičkin 'paprikaš' z ajdovimi rezanci

    Nastja rada nabira gobe, zato je za nas pripravila preprost jesenski recept iz lisičk in ajdovih rezancev! Priprava: V globlji ponvi na olju hitro prepražimo mleto rdečo papriko, nato dodamo lisičke. Po cca 3-5min praženja dodamo še 2 žlici moke, premešamo, zalijemo z nekaj vode, da se vse skupaj poduši in zgosti. Ko voda pov..

    Preberi vse...
  • Ajdova kaša s suhimi slivami in orehi

    Priprava: Ajdovo kašo v loncu namakamo čez noč. Naslednji dan kašo dobro speremo, jo prelijemo z 200 ml vode, kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke. Dodamo še narezane in izkoščičene suhe slive, vaniljo, cimet in sol ter vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 10 minut. Ker smo ajdovo kašo namakali,..

    Preberi vse...
  • Posolanka s skuto, jabolki in orehi

    Tradicionalna pogača pomurske regije ima za osnovo mehko, rahlo in okusno kvašeno testo. Od kraja do kraja nosi drugačno ime ali se pripravlja z drugačnimi nadevi. Pri nas se je iz otroštva spominjamo take s skuto in jabolki. Po želji se ji lahko dodajo orehi ali pa se pogača pripravi samo s skuto. Priprava: V posodo presejemo ..

    Preberi vse...
  • Drobljenec z ovsenimi kosmiči in jabolčnim sokom

    Čeprav že ime zveni bolj jesensko, je drobljenec enkraten v vseh letnih časih. Še posebej, ko nam je za nekaj sladkega, a vseeno lahkotnega. Drobljenec je tudi enostaven in hiter za pripravo. V našem receptu je kar nekaj naših ekoloških sestavin, posebno aromo pa mu da jabolčni sok iz starih sort jabolk. ..

    Preberi vse...
  • Koruzni kruh z drožmi

    Pri peki z drožmi se izognemo uporabi klasičnega kvasa, saj so droži naravno vzhajalno sredstvo. Zato je kruh, pečen z drožmi tudi lažje prebavljiv. Če je mogoče z drožmi peči tudi kruh iz specifičnih in ne le klasičnih mok, je preizkusila @everyday_breakfast_club in nastal je ta odličen recept s koruzno moko. Priprava:..

    Preberi vse...
  • Polenta

    Naš BIO koruzni zdrob je tisti pravi zdrob, ki zahteva malo daljšo pripravo. Zato pa je polenta toliko bolj dišeča in slastna. Včasih nam paše z mlekom, tokrat pa smo jo pripravili kot hladno predjed. Priprava: Zavremo vodo, jo posolimo in dodamo 200g koruznega zdroba. Dobro premešamo in na majhnem ognju kuhamo vsaj 25 minut. V..

    Preberi vse...
  • Kruh brez gnetenja

    Kruh brez gnetenja je način peke kruha z zelo dolgim časom vzhajanja. Zanj je značilna nizka vsebnost kvasa in zelo mokro testo. S peko v litoželezni ali bakreni posodi dobimo še boljšo skorjo. Aktivna priprava takega kruha vzame le 15 minut časa in kar je najbolje: dela z rokami pri takem načinu priprave kruha skoraj ni. Je pa po..

    Preberi vse...
  • Ajdov kruh s semeni brez gnetenja

    Kruh brez gnetenja se običajno pripravlja iz bele moke. Ker mi radi pri peki kruha uporabljamo različne moke, smo tokrat na ta način pripravili ajdov kruh. Običajno se ajdovemu kruhu dodajajo orehi, mi pa smo izbrali naša sončnična semena. Kruh brez gnetenja je najboljši, če je pečen v kvalitetni litoželezni posodi. Ja, ta poso..

    Preberi vse...
  • Štrudelj iz ajdove in pirine moke

    Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zamesimo testo iz sestavin za testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na tanko. Bolj kot nam ga uspe razvaljati na tanko, boljši bo štrudelj.  V posodi zmešamo sestavine za nadev: skuto, skyr, limonino lupino, sladilo ter sol. Maso razporedimo po razvaljanem testu. Po skutinem nadev..

    Preberi vse...
  • Jabolčna pita z nadevom iz jabolčnega soka

    »BREZ PITE MI ŽIVETI NI« je dejal svetovno znani kuhar. Nam tudi ne. Najbolj nas navdušuje ta nekoliko drugačna jabolčna pita – pripravljena z nadevom iz našega jabolčnega soka. Za naše otroke je to najboljša pita na svetu. Sočna in res neverjetnega okusa. Tudi pri pripravi krhkega testa smo ubrali nekoliko drugačno pot. Na..

    Preberi vse...

Izdelkov 1 do 10 od skupaj 219

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 22