Ti mehki, nežni in aromatični ploščati kruhki bodo s svojim okusom in enostavno pripravo sigurno navdušili vas in vaše goste.
Ploščati kruhki na prvi pogled mogoče res izgledajo zahtevni, ampak obljubimo, da niso! Priprava testa vzame minimalno časa, recept pa je tako poenostavljen, da bo le težko, da vam ne bi uspelo.
Pripravimo jih lahko za zajtrk ali večerjo. Obložimo jih s humusom, zelenjavo in jajci. Lahko pa jih obložimo in postrežemo kot neke vrste mini pice ali kot prilogo k pečenemu mesu iz žara.
Sestavine za 10 palačink: Nato pa samo še uživajte! 
![]()
Nadev:
![]()
Priprava:
1.Moko nasujemo v veliko skledo, v katero dodamo sol in pecilni prašek.
2.Suhe sestavine premešamo in dodamo še mokre (vodo in oljčno olje).
3.Vse sestavine gnetemo tako dolgo, da dobimo enotno zmes, ki jo na koncu oblikujemo v kroglo.
4.Kroglo razpolovimo in oblikujemo novi dve krogli.
5.Obe krogli razporedimo na 4 kose, tako da dobimo skupaj 8 kosov.

6.Vsak kos testa položimo na pomokano površino in ga z rokami sploščimo in oblikujemo v ploščat kruh poljubne oblike: okrogle, ploščate…
7.Dobljen kruh premažemo z olivnim oljem in položimo na predhodno segreto ponev.
8.Pečemo 75 sekund na vsaki strani.
9.Postopek ponavljamo tako dolgo, dokler ne spečemo vse 8 kruhkov.
10.Ko so kruhki pripravljeni, jih nadevamo s poljubnim nadevom ali postrežemo kot prilogo k kakšni jedi na žlico.
11.Lahko jih premažemo s humusom, z rdečo peso, dimljenim lososom, jajcem na oko in nekaj sveže zelenjave.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club











