KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vila Natura

  • Kamutova rožica brez gnetenja

    Ker imamo radi kruh z mehko sredico in hrustljavo skorjo, se velikokrat odločimo za pripravo testa brez gnetenja. Včasih naredimo klasično obliko kruha, tokrat pa smo naredili kruhovo rožico, ki spominja na buhtlje. Priprava je enaka kot za kruh brez gnetenja – to pomeni zelo dolgi čas vzhajanja z nizko vsebnostjo kvasa, nato pa vz..

    Preberi vse...
  • Limonin kolač z borovnicami

    Ta limonin kolač z borovnicami je odličen za katerokoli priložnost. Ima prijetno nežno teksturo ter zahvaljujoč limoni izjemen okus. Borovnice dajo temu čudovitemu kolaču prijetno sočnost, moka iz enozrnice pa lepo rumeno barvo. Kolač, ki se mu je težko upreti, se bo najbolje prilegel ob kavici ali čaju. Priprava: V posodi z..

    Preberi vse...
  • Pletenica

    Priprava: Moko dajte v primerno posodo za gnetenje, naredite jamico ter dodajte kvas, sladkor in 50 ml mlačne vode. Pokrijte za 15 minut. Ko se naredi kvasec dodajte sol, jajci in maslo. Preostalo vodo zmešajte z mlekom ter počasi dolivajte v moko. Dobro zamesite testo in ga pustite počivati 1 uro. Medtem si pripravite pekač – na..

    Preberi vse...
  • Njoki iz ricotte

    Njoki so odlična priloga kateri koli jedi, lahko pa služijo tudi kot samostojna jed skupaj s skledo pisane solate. V današnjem receptu je manj moke, ki jo je nadomestila ricotta - sveža tradicionalna italijanska skuta. Za razliko od klasične skute, je ricotta bolj lahkotne teksture, je osvežujočega, blagega in rahlo sladkastega oku..

    Preberi vse...
  • Mousse z lanenimi semeni

    Lan je ena najstarejših poljščin in koristnost njegovih semen so cenili že od nekdaj. V moderni kulinariki, ki temelji na zdravih sestavinah, so tako lanena semena nepogrešljiva. Ekološka lanena semena so res super živilo, saj so dober vir beljakovin, vlaknin in omega-3 maščobnih kislin. Najbolje jih je uživati mleta, vendar j..

    Preberi vse...
  • Focaccia s semeni

    Priprava: V večji stekleni posodi s kuhalnico ali lopatko zmešajte obe moki, vodo, kvas in sol. Zmes bo zelo mokra, pomembno je, da se vse sestavine premešajo in povežejo v enotno zmes. Posodo tesno ovijte s folijo za živila in pustite vzhajati 10-12 ur. Ko je testo vzhajano in ima mehurčke, odvijte folijo in notranji rob posod..

    Preberi vse...
  • Drobljenec z ovsenimi kosmiči in jabolčnim sokom

    Čeprav že ime zveni bolj jesensko, je drobljenec enkraten v vseh letnih časih. Še posebej, ko nam je za nekaj sladkega, a vseeno lahkotnega. Drobljenec je tudi enostaven in hiter za pripravo. V našem receptu je kar nekaj naših ekoloških sestavin, posebno aromo pa mu da jabolčni sok iz starih sort jabolk. ..

    Preberi vse...
  • Durum kruh s semeni

    Nič ni boljšega kot sveži kruh iz domače pečice. Če pa ga spečemo v litoželezni posodi, bo še toliko boljši, saj ustvari odlično hrustljavo skorjo in mehko puhasto sredico. Tokrat smo za pripravo kruha izbrali poleg običajne še moko iz durum pšenice, ki smo jo obogatili s semeni. Testo je pripravljeno brez gnetenja, le s ..

    Preberi vse...
  • Enolončnica s piro

    Pirin rižek ni idealen le za pripravo rižote, odlično se poda tudi v enolončnicah. Preizkusili smo jo že skupaj z ješprenjem v ričetu, tokrat pa smo jo kombinirali s krompirjem. Enolončnica je zelo lahkotna, a tako okusna, da jo še prehitro zmanjka. Priprava: Pirin rižek operite po tekočo hladno vodo in ga dobro odcedite. Mes..

    Preberi vse...
  • Šmorn iz pirine polnozrnate moke

    Šmorn je pri nas tako priljubljena jed, da je na jedilniku sigurno vsak drugi teden. Še posebej se prileže, ko je za kosilo enolončnica. Najbolj nam je všeč taki rahli, puhasti šmorn, taki pravi dunajski. Običajno uporabimo mehko belo moko, tokrat pa je @ninazorcic za nas pripravila takega s polnozrnato moko. Super je! Priprav..

    Preberi vse...

Izdelkov 41 do 50 od skupaj 248