KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vila Natura

  • Pirin gozdiček

    Ta recept je za vse ljubitelje “kašastih zajtrkov”, vendar tokrat z malo drugačno kašo kot običajno. Ovsene kosmiče smo namreč zamenjali s pirinim rižkom. Pirin rižek je preprosto odlična zamenjava za ovsene kosmiče, čeprav je malo bolj na “zob”, vendar kljub temu zelo okusen. Prav tako pa vsebuje vse potrebno, da bo za..

    Preberi vse...
  • Špageti z olivnim oljem, baziliko in češnjevim paradižnikom

    Špageti so naš najnovejši izdelek in so nas res prepričali. Zato jih večkrat vključimo v naš jedilnik. Odlični so predvsem kot samostojna jed s kako omakico ali pestom. Včasih pa jih pripravljamo z mesnimi kroglicami ali z rakci v čili omaki. Ko nas pa priganja čas, je super ta recept. Potrebujemo le dobro olivno olje, baziliko..

    Preberi vse...
  • Jesenski lisičkin 'paprikaš' z ajdovimi rezanci

    Nastja rada nabira gobe, zato je za nas pripravila preprost jesenski recept iz lisičk in ajdovih rezancev! Priprava: V globlji ponvi na olju hitro prepražimo mleto rdečo papriko, nato dodamo lisičke. Po cca 3-5min praženja dodamo še 2 žlici moke, premešamo, zalijemo z nekaj vode, da se vse skupaj poduši in zgosti. Ko voda pov..

    Preberi vse...
  • Ajdovi žganci

    Priprava: Vodo in sol zavremo, v krop vsipamo moko in pustimo, da voda moko prekrije. Temperaturo zmanjšamo in kuhamo približno 20 minut. : Nato žgance s kuhalnico močno premešamo in pustimo, da se še malo kuhajo. Po 15 minutah so žganci pripravljeni. Z žlico naredimo po želji velike svaljke. Taki so odlični kot priloga k ra..

    Preberi vse...
  • Polje durum pšenice

    Nedeljska jutra so rezervirana za obhod po naših poljih. Žita prehajajo zdaj v začetku junija v fazo polnjenja zrn. Še posebej smo veseli junijskega dežja, saj je vlaga v tej fazi rasti žit zelo pomembna. Zrna na klasu se sedaj namreč polnijo in potrebujejo dovolj vlage. Naše polje ekološke durum pšenice je barvito s kamilicami..

    Preberi vse...
  • Makaronovo meso

    Priprava: Čebulo drobno sesekljamo, korenje in papriko narežemo na čim manjše koščke. V velikem loncu segrejemo olje in na njem popečemo čebulo, dokler ne postekleni. Nato dodamo korenje in papriko ter pražimo nekaj minut. Dodamo še meso. Solimo, popramo, dodamo lovorjev list ter pražimo približno 10 minut. Zalijemo z r..

    Preberi vse...
  • Ričet s piro in ješprenjem

    V hladnejših dneh najbolj paše nekaj toplega na žlico. Naše enolončnice so vedno nekaj posebnega, saj radi eksperimentiramo. Tako naš ričet ne vključuje le našega ješprenja, ampak smo dodali še naš pirin rižek. Kako je to dobra kombinacija! Pa še zdrava, saj je pira prastaro žito in zelo koristno za naše telo. Priprava: ..

    Preberi vse...
  • Ajdova kaša s suhimi slivami in orehi

    Priprava: Ajdovo kašo v loncu namakamo čez noč. Naslednji dan kašo dobro speremo, jo prelijemo z 200 ml vode, kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke. Dodamo še narezane in izkoščičene suhe slive, vaniljo, cimet in sol ter vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 10 minut. Ker smo ajdovo kašo namakali,..

    Preberi vse...
  • Domači toast s tuna tartarjem

    Zakaj bi kupovali toast, ko pa lahko pripravimo svojega? Naš recept za domači toast vas bo tako navdušil, da nikoli več ne boste posegli po kupljenem. Tudi, če nimate veliko izkušenj s peko kruha, vam bo naš toast sigurno uspel. Za pripravo smo uporabili pšenično polbelo moko. V kolikor želite bolj temen in zrnat toast, zamenj..

    Preberi vse...
  • Torta iz ovsenih kosmičev

    Priprava: Manjši pekač (premer 20 cm) pogrnemo s peki papirjem. Za prvo plast zmešamo 75 g drobnih ovsenih kosmičev, jim dodamo 1,5 dcl vode, ščep soli, kakav in žlico medu. Dobro premešamo. Maso pritisnemo na dno pekača. Jogurtovo plast dobimo tako, da v posodi zmešamo skyr, brezkalorično sladilo po okusu (dva ščepa st..

    Preberi vse...

Izdelkov 91 do 100 od skupaj 248