KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vila Natura

  • Korenčkova torta

    Ideja za eno tako na hitro sladico, ki smo ji tokrat dodali nekaj svežega z vrta. Priprava: Predhodno segrejte pečico na 180°C. Nato vzemite dve posodi in v prvi zmešajte skupaj vse suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, orehe in cimet. V drugi posodi najprej dobro z metlico stepite jajca in sladkor. Nato dodajte o..

    Preberi vse...
  • Konopljine slane palačinke

    Priprava: V posodi zmešajte konopljino in pirino moko, sol, poper in rožmarin. Dodajte beljake, jajce, olje, kokosovo mleko in tekočino po izbiri (vodo ali mleko). Vse skupaj z železno metlico dobro premešajte, da nastane redka, gladka, enotna zmes. Na nizkem do srednjem ognju segrejte ponev - ponev naj ne bo prevroča. Ponev je ..

    Preberi vse...
  • Dagnje na buzaro s pirinimi otrobi

    Priprava: Školjke preberemo in očistimo. V velikem loncu segrejemo olje, nanj dodamo na drobno narezan česen in ga na hitro prepražimo, toliko, da zadiši. Dodamo otrobe, vino in polovico peteršilja. Ko vino zavre, v lonec dodamo školjke in jih na visoki temperaturi pokrite kuhamo 10 minut. Medtem večkrat premešamo. Po 10 mi..

    Preberi vse...
  • Segedi golaž z ajdovimi žganci

    Mi smo ljubitelji jedi na žlico. Te nam še najbolj teknejo v hladnih zimskih dneh. Če je v jedi kislo zelje, pa še toliko bolje. Za pripravo segedin golaža je ravno kislo zelje tisto ključno. Priprava žgancev: Zavremo vodo s soljo. V krop vsipamo moko in pustimo, da voda moko prekrije. Temperaturo znižamo in pustimo, da blago v..

    Preberi vse...
  • Domači ovseni krekerji

    Ovseni krekerji so super za zajtrk, z vašo najljubšo marmelado, sirom ali različnimi namazi. Kadar potrebujete hiter in zdrav obrok za na pot. Priprava: Vse sestavine premešamo in nato zgnetemo v gladko testo. Razvaljamo na cca 1,5-2 cm in oblikujemo kroge (pomagamo si s kozarcem). Pečemo dobrih 60 minut na 250 stopinj. Dober tek!..

    Preberi vse...
  • Zdrobovi jušni žličniki

    Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v juhi, enkratni pa bodo tudi v kaki bolj krepki juhi ali obari. Za pripravo lahko uporabite enega od naših bio zdrobov: pšeničnega, pirinega ali kamutovega. Priprava: Jajce razžvrkljamo, dodamo olje, sol in počasi ..

    Preberi vse...
  • Sladica iz bio žita

    Sladica tokrat malo drugače v kombinaciji z našimi bio žiti. Uporabite lahko piro, pšenico, ovseno kašo. Priprava: Žito namočimo čez noč in ga kuhamo približno 1 uro (ovsena kaša potrebuje manj časa). Kuhano žito zmiksamo v multipraktiku, mu dodamo nekaj sladke smetane ali mleka, mlete lešnike, mandlje, cimet in med. ..

    Preberi vse...
  • Fit velikonočni kvašeni zajčki

    Priprave na Veliko noč so v polnem teku! Maja Kostanjšek je spekla te prisrčne kvašene zajčke. Pripravi jih še ti in razveseli domače, da jih bodo s presenečenjem odkrili v košarici! Tudi mi bomo jih pripravili in skrili v našo velikonočno košaro ;) Priprava: Pečico segrej na 50 stopinj C. Medtem v prvi posodi zmešaj m..

    Preberi vse...
  • Velikonočni kruh s sezamom

    Za Veliko noč mora biti na mizi tudi kruh. Lahko je to pletenica, venček ali štruca. Oblika kruha ni toliko pomembna, kot je pomembno, da je kruh domač, sveže pečen in to iz dobrih mok. Mi smo pripravili zdravo različico velikonočnega kruha brez mleka. Tudi običajno belo moko smo zmanjšali na polovico in ji dodali durum moko, ka..

    Preberi vse...
  • Fit pirina kaša z bučo

    Priprava: Pirin rižek in bučo narežemo na koščke. Damo vse v eno kozico ter v vodi 25 minut kuhamo na zmernem ognju. Ko sta kuhana, ju spasiramo. Dodamo cimet, sol, sladilo in beljakovine v prahu ter dobro premešamo. Če je masa gosta, lahko dodamo vodo (da dobimo gostoto kot za čokolino). V toplo kašo primešamo ribez. --..

    Preberi vse...

Izdelkov 171 do 180 od skupaj 229