KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Presne kroglice

Presne kroglice so super za posladek, enkratne pa bodo tudi na kakem izletu ali ob športni aktivnostih. Možnosti za pripravo takih energijskih kroglic je veliko. Čim več zdravih sestavin vsebujejo, bolj zdrave so kroglice. V naši ponudbi najdete veliko izdelkov, ki jih lahko uporabite za pripravo tega hranljivega prigrizka. Pripravili smo tri predloge za pripravo teh odličnih kroglic.
Sestavine:

 • 300 g BIO kosmičev (izbirate lahko med ovsenimi, 5 žitnimi, ječmenovimi, pirinimi, rženimi ali 4 žitnimi kosmiči)
 • 180 g tekočine (kombinirate lahko med kokosovim maslom in tekočim medom ali izberete le med)
 • BIO semena (lanena, sončnična, bučna)
 • ČŽ BIO olja (konopljino, laneno)
 • kakav v prahu
 • mleti kokos
 • mleti oreščki (lešniki, mandlji, orehi, indijski oreščki...)
 • vanilja v prahu, suho sadje (datlji, brusnice) • Priprava:
  Najprej celotno količino kosmičev sesekljamo v multipraktiku. Pripravimo 3 posodice in kosmiče razdelimo na tri enake dele. V vsaki posodici pripravimo svojo vrsto kroglic:

  Čokoladne kroglice:
  Tretjini kosmičev dodamo 10 g kakava, 1/4 čajne žličke vanilje v prahu in 60 g tekočine ter po želji še žličko konopljinega olja. V multipraktiku delno premešamo, nato maso dokončno premešamo še z žlico ali lopatko, tako da dobimo gladko zmes. Pustimo v hladilniku približno 30 minut. Na koncu iz mase z rokami oblikujemo poljubno velike kroglice. Povaljamo jih v mletih bučnih in sončničnih semenih.

  Kokosove kroglice:
  Tretjini kosmičev dodamo 6 g mletega kokosa, 1/4 čajne žličke vanilje v prahu, 2 na kocke narezana dateljna, 5 g lanenih semen in 60 g tekočine. V multipraktiku delno premešamo, nato maso dokončno premešamo še z žlico ali lopatko, tako da dobimo gladko zmes. Pustimo v hladilniku približno 30 minut. Na koncu iz mase z rokami oblikujemo poljubno velike kroglice. Povaljamo jih v mletem kokosu.

  Kroglice z oreščki:
  Tretjini kosmičev dodamo 10 g mletih oreščkov, 1/4 čajne žličke vanilje v prahu, 10 g brusnic in 60 g tekočine ter po želji že žličko lanenega olja. V multipraktiku delno premešamo, nato maso dokončno premešamo še z žlico ali lopatko, tako da dobimo gladko zmes. Pustimo v hladilniku približno 30 minut. Na koncu iz mase z rokami oblikujemo poljubno velike kroglice. Povaljamo jih v sesekljanih oreščkih.

  Dober tek!

  Dodaj odgovor