KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Torta Viktorija


Torta Viktorija ali Viktorijina sendvič torta je angleška torta s stepeno sladko smetano in marmelado. Je elegantna, okusna, lahkotna sladica, ki je enkratna za popoldanski čaj ali kavico!
Klasični recept za torto Viktorija smo mi malo spremenili: recept namreč vključuje maslo, nam pa bolj ustrezajo sladice s pinjencem, kot pa z maslom. Tudi priprava torte, ki vključuje pinjenec, je veliko hitrejša in enostavnejša, saj si sestavine hitreje sledijo ena za drugo.
Super je tudi to, da lahko uporabite različne moke. Mi smo npr. torto že pekli s kamutovo fino moko, pa tudi s pirino belo in polbelo moko.
Ta torta vas bo res prevzela – tudi če ste oboževalec bolj bogatejših tort. Tekstura torte je namreč tako lahka, da ne zasenči nadeva, okus vanilje in kislost marmelade pa se čudovito dopolnjujeta.



Sestavine:

  • 230 g BIO kamutove fine moke ali BIO pirine polbele moke ali BIO pirine bele moke
  • 200 g finega kristalnega sladkorja
  • 4 jajca
  • 70 g rastlinskega olja (mi smo uporabili olivno)
  • 240 ml pinjenca
  • žlička soka limone
  • 1 ČŽ sode bikarbone
  • 1 ČŽ tekoče vanilje


  • Sestavine za nadev:

  • 200 ml marmelade (najboljša je malinova, višnjeva ali brusnična
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • jagodičevje za okras



  • Priprava:

    1. Limonin sok 15 minut pred pričetkom vlijte v pinjenec in pustite, da začne delovati (pinjenec se bo začel zgoščevati).

    2. Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija.

    3. V večji posodi z mikserjem najprej stepite jajca in sladkor.

    4. Nato dodajte olje, vaniljo in pinjenec in premešajte z ročno metlico.

    5. Dodajte še moko in sodo bikarbono. Ponovno premešajte, da dobite gladko maso brez grudic in da se sestavine lepo povežejo.

    6. Pripravite dva tortna modela premera 20 cm. Dno obložite s peki papirjem, notranje strani modela pa namažite z maslom. V vsakem tortnem modelu specite polovico mase. Pecite približno 25 -28 minut.

    7. Ko je testo pečeno, ga pustite v modelu kakih 10 minut, nato vzemite iz modela in dokončno ohladite na rešetki.

    8. Medtem ko se obe plasti hladita, stepite sladko smetano s sladkorjem v prahu. Marmelado z žlico dobro premešajte, da bo lepo gladka.

    9. Eno plast torte namažite z marmelado - namažite kar na debelo. Na marmelado nadevajte sladko smetano – lahko jo le namažete, lahko pa jo lepo okrasite.

    10. Nato na smetano položite drugo plast torte z ravno stranjo navzdol.

    Pred serviranjem potrosite s sladkorjem v prahu in po vrhu obložite s svežim jagodičevjem.

    Zdaj pa samo še uživajte!

    * * *
    Recept @vila_natura
    * * *

    Dodaj odgovor