Skleda polna raznolike zelenjave, zdravih ogljikovih hidratov in beljakovin predstavlja uravnotežen obrok, ki bo potešil lakoto in...
Lahko bi rekli, da so mafini našli pot v vsak dom. Tudi v naš. Kako ne bi,...
Sladko poletje nas obdarja s toliko čudovitega svežega sadja. Težko izberemo, katero sadje nam je ljubše, verjetno...
Nežen jabolčni kolač, poln sočnih jabolk izvira iz Italije. Odlično se prileže tako za zajtrk kot za...
Priprava: V 1 dl vode raztopimo žličko moke, žličko sladkorja in kvas. Pustimo 10 minut, da se kvas...
Tale pizza dokazuje, da se z zdrobi da pričarati veliko več kot le klasični gris ali polento....
Če bi se lahko sveža pomaranča čarobno spremenila v torto, bi imela prav takšen okus, kot ga...
16. oktober – Svetovni dan kruha. Mi smo ga praznovali s pirinimi štručkami, ki nam jih je...
V primerni kozici na olivnem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in strt česen. Primešamo ješprenj, ki...
Navdih za recept za našo sirovo torto smo dobili v italijanski slaščičarni. Torta je narejena iz kremnega...
Polenta iz pravega domačega koruznega zdroba je res poslastica. Sicer zahteva daljši časa kuhanja in to na...
Naše bombetke iz črne moke so nekoliko drugačne ob klasičnih. So bolj »konkretne«, saj sredica ni puhasta,...
Tokrat pa malo drugačna pizza. Doma pripravljeni masi iz BIO pirine polbele moke smo dodali zuccini bučke....
V hladnejših dneh najbolj paše nekaj toplega na žlico. Naše enolončnice so vedno nekaj posebnega, saj radi...
Velika noč je zelo povezana s hrano, saj imajo velikonočne jedi zelo pomembno mesto pri praznovanju tega...
Poleg potice se bo za Veliko noč prilegel tudi sladki velikonočni kruh, ki je čudovito mehak in...
Kulich je sladek vzhajan kruh z začimbami, ki se običajno postreže z namazom iz sira, oreškov, suhega...
Čas je za spomladansko čiščenje – tudi telesa! Znebimo se ostankov zimske hrane in očistimo svoje telo...
Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v...