KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Granola


Zajtrk z granolo iz ovsenih kosmičev in lanenih semen je eden naših najljubših začetkov v hladnih zimskih dneh. Doma pripravljena granola je zelo okusna in prijetno hrustljava. Priprava domače granole je enostavna in hitra. Potrebnih je le nekaj sestavin, ki pa jih lahko poljubno prilagajamo svojim okusom in željam.
Za granolo so dobri katerikoli kosmiči. Najbolj priljubljeni so ovseni, mi pa smo tokrat izbrali pirine kosmiče.



Sestavine:

  • 200 g BIO pirinih kosmičev ali BIO ovsenih kosmičev ali BIO drobnih ovsenih kosmičev
  • 50 g BIO lanenih semen
  • 100 g oreščkov (lešniki, mandlji, orehi, indijski oreščki…)
  • 80 g suhega sadja (najboljše so brusnice, dodate lahko tudi rozine)
  • 60 ml kokosovega olja (uporabite lahko tudi raztopljeno maslo)
  • 100 ml javorovega sirupa (uporabite lahko tudi tekoči med)
  • 1 žlica cimeta
  • 2 čajni žlički vanilje
  • ščepec soli
  • ščep muškatnega oreščka






Priprava:

Pečico segrejte na 150˚C. Pripravite zelo velik pekač in ga obložite s papirjem za peko. V večji posodi zmešajte kosmiče, oreščke (nekaj jih dajte cele, nekaj delno sekljane), cimet, sol, muškatni orešček in lanena semena (najbolje bo, če jih zmeljete v kavnem mlinčku, lahko pa so tudi cela). Posebej zmešajte kokosovo olje oz. raztopljeno maslo, javorjev sirup ali med in vaniljo ter s tem prelijte suhe sestavine v večji posodi. Dobro premešajte tako, da bodo res vsi kosmiči navlaženi. Dajte mešanico na pekač in pecite 20 minut. Vmes enkrat premešajte. Po 20. minutah dodajte suho sadje, dobro premešajte in pecite še 20 minut. Vmes še enkrat premešajte. Vzemite iz pečice, dobro ohladite in naložite v steklene kozarčke. Tako pripravljeno granolo lahko uporabljate do 3 tedne.

Dober tek!

* * *
Recept @vila_natura

* * *

Dodaj odgovor