Nič se ne more primerjati z domačimi tortiljami. Pakirane tortilje na prodajnih policah nisi niti približno tako dobre, kot sveže narejene. Priprava domačih koruznih tortilj je pravzaprav skoraj smešno enostavna, ko enkrat osvojimo postopek.
Naše domače koruzne tortilje, narejene le z nekaj sestavinami, so polne najboljših okusov po sveži
koruzi. So mehke in voljne ter se čudovito podajo različnim nadevi ali zložijo v vaše najljubše tacose
ali enchilade.
Sestavine:
- 250g BIO koruzne moke
- 100g BIO bele pšenične moke
- 260ml mlačne vode
- 2 žlički koruznega škroba
- 10g soli
Priprava:
V večji posodi premešajte koruzno moko, pšenično moko, koruzni škrob in sol. Postopoma prilivajte mlačno vodo in z rokami povežite sestavine v enotno zmes. Na hitro pregnetite testo in ga pustite stati 30 minut. Nato testo razdelite na 16 delov in iz vsakega oblikujte kroglice. Kroglice sploščite in jih razvaljate v tanko okroglo palačinko. Segrejete ponev in specite tortilje direktno na ponvi (brez olja). Na vsaki strani pecite približno 1 minuto. Pečene tortilje zlagajte eno na drugo in jih sproti pokrivajte s čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Postrezite s poljubnim nadevom.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club