KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Sushi rolice in pire z bučnimi semeni

Z nekaj kreativnosti si lahko palačinke pripravite tudi drugače. Natalija je iz njih pripravila izvirno kosilo, ki ga je dodatno obogatila s pirejem iz naših bučnih semen in bučnega olja.

Knjigo Sladko je raj najdete na povezavi: www.zalozba-planet.si
Instagram profil: @sladko_je_raj



Sestavine:
Palačinke

  • 150 g BIO moka za palačinke
  • ½ čž pecilnega praška
  • 250ml riževega mleka
  • ½ čž kurkume
  • ½ čž česna v prahu
  • ščep soli

Nadev za “sushi” iz palačink

  • 1 velik avokado
  • 1 velika vložena paprika
  • 300 g navadnega humusa

Pire


Priprava:
1. Najprej se lotimo priprave našega “sushija” tako, da v večjo plastično posodo čez cedilo presejemo moko, nato ji z žlico dobro primešamo pecilni prašek.
2. V ločeni posodici premešamo še preostale navedene sestavine za palačinke in tekočo zmes vlijemo v posodo z moko. Z ročnim mešalnikom vse skupaj tekoče zmiksamo. Maso pokrijemo s suho krpo in damo v hladilnik za 15 min, da se sestavine med sabo dobro povežejo.
3. Medtem si pripravimo nadev, tako da na tanke rezine narežemo avokado in papriko ter pripravimo humus.
4. Po 15 min vzamemo maso za palačinke iz hladilnika, na ognju segrejemo ponev in pričnemo s peko. Ena zajemalka mase služi za eno palačinko in tako ponavljamo vse dokler nam je ne zmanjka. Zmes vlijemo na sredino ponve (namaščene, če je to potrebno; odvisno od kvalitete ponve) in jo s krožnimi gibi zajemalke razporedimo vse do roba. Vsako naslednjo pečeno palačinko položimo cez vsako prejšnjo in jih pri tem ne pokrivamo.
5. Ko končamo s peko, vsako palačinko na tanko namažemo s humusom, na sredino v ravni liniji položimo 2 rezini avokada in paprike in vse skupaj z rokami tesno zvijemo. Ko palačinke nadevamo, vsako posebaj narežemo na 4 enako velike kose in jih vse skupaj pokončno postavimo na pladenj. Ko zaključimo, hranimo v hladilnik, dokler ne pripravimo še pireja.
hranimo v hladilnik, dokler ne pripravimo še pireja.
6. Za pripravo pireja, najprej olupimo krompir, očistimo korenje, oboje narežemo na manjše kose in kuhamo na zmernem ognju prbl 15-20 min, oz. tako dolgo, da se krompir skuha in korenček omehča.
7. V multipraktiku grobo premešamo bučna semena, sol in olje, dodamo odcedeno korenje in krompir ter gladko vse skupaj še enkrat premešamo. Zmes enakomerno nadevamo v glineno posodo, in jo postavimo v pečico za 15 min za 100 °C (način ventilacije), da se pire še nekoliko zapeče.
8. Po končani peki postrežemo ohlajeni “sushi” in topel pire ter se prepustimo užitkom.

Dober tek!

Dodaj odgovor