KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pizza iz polente


Tale pizza dokazuje, da se z zdrobi da pričarati veliko več kot le klasični gris ali polento. Grise smo že dodajali moki pri peki jogurtovih rezin, današnjo pizzo pa smo pripravili s polento. Rezultat je zanimiva pizza, ki je polna zdravja ne le zaradi ekološkega zdroba, pač pa tudi zaradi zelenjavnih dodatkov.



Sestavine za polento:

  • 100g BIO koruznega zdroba
  • 720 ml vode
  • velik ščep soli
  • 1 ČŽ italijanskih začimb


  • Potrebujete še:

  • paradižnikovo omako
  • mozzarello in parmezan
  • dodatke po želji (olive, bučke, paprika, paradižnik…)
  • origano
  • olivno olje


  • Količina: 6 kosov

    Čas priprave: 45 minut

    Velikost pekača: Ø 34 cm




    Priprava:

    1. Pečico segrejte na 220 stopinj, pekač namastite in obložite s papirjem za peko.

    2. Lotite se priprave podlage. Vodo, sol in italijanske začimbe zavrite. Polento vkuhajte v vodo ter mešajte metlico, da ne nastanejo grudice. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju ca. 20-25 minut.

    3. Medtem pripravite sestavine, ki jih želite imeti na pizzi: zelenjavo, lahko tudi mesne dodatke, tuno, sir...

    4. Kuhano polento vlijte v pekač.

    5. Z žlico jo razporedite po celotnem pekaču ter dajte za 10 minut v pečico.

    6. Na podlago nato razporedite izbrani nadev ter vrnite v pečico za ca. 10 minut, da se sir raztopi.

    7. Postrezite.

    Namig - pizzo postrezite takoj, da se podlaga iz polente preveč ne zmehča.



    Uživajte!

    * * *
    To zanimivo pizzo je za nas pripravila @lasanja

    * * *

    Dodaj odgovor