Tale pizza dokazuje, da se z zdrobi da pričarati veliko več kot le klasični gris ali polento. Grise smo že dodajali moki pri peki jogurtovih rezin, današnjo pizzo pa smo pripravili s polento. Rezultat je zanimiva pizza, ki je polna zdravja ne le zaradi ekološkega zdroba, pač pa tudi zaradi zelenjavnih dodatkov.
Sestavine za polento: Čas priprave: 45 minut Velikost pekača: Ø 34 cm 1. Pečico segrejte na 220 stopinj, pekač namastite in obložite s papirjem za peko. 2. Lotite se priprave podlage. Vodo, sol in italijanske začimbe zavrite. Polento vkuhajte v vodo ter mešajte metlico, da ne nastanejo grudice. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju ca. 20-25 minut. 3. Medtem pripravite sestavine, ki jih želite imeti na pizzi: zelenjavo, lahko tudi mesne dodatke, tuno, sir... 4. Kuhano polento vlijte v pekač. 5. Z žlico jo razporedite po celotnem pekaču ter dajte za 10 minut v pečico. 6. Na podlago nato razporedite izbrani nadev ter vrnite v pečico za ca. 10 minut, da se sir raztopi. 7. Postrezite. Namig - pizzo postrezite takoj, da se podlaga iz polente preveč ne zmehča.
Potrebujete še:
Količina: 6 kosov
Priprava:
To zanimivo pizzo je za nas pripravila @lasanja