Zelenjavni mafini z mozzarello so neverjetno nežni in sočni s prijetnim okusom po sveže mleti koruzni moki. Najbolje se prilegajo kot priloga glavni jedi ali za lahkotno večerjo, ampak tudi za pozen zajtrk ali prigrizek s kako vegetarijansko čili pomako so odlični. Zelo so priročni tudi za na pot ali v službo.
So preprosti za pripravo, zdravi, okusni in bodo všeč tako odraslim kot otrokom.
Sestavine: Zelenjavo operemo in osušimo. Bučko naribamo, ji dodamo malo soli in pustimo stati nekaj minut, da le ta spusti vodo. Ožamemo in damo v posodo. Paradižnik in čebulo narežemo na majhne koščke ter ju dodamo v posodo k bučki. Zelenjavi primešamo še 4 jajca in pesto.
Priprava:
V drugi posodi zmešamo skupaj koruzno moko, pecilni prašek in začimbe. Dodamo k zelenjavno-jajčni mešanici in vse skupaj še enkrat premešamo. Masi na koncu vmešamo še mozzarelo.
Modelčke za peko mafinov namastimo z oljem in jih napolnimo do ¾. Postavimo v prej ogreto pečico in pečemo približno 25 minut na 180 °C.
Ko so kolački pečeni, počakamo da se nekoliko ohladijo, saj jih tako lažje spravimo iz modelčkov. Serviramo še tople.
Uživajte in dober tek!
To čudovito kreacijo je za nas pripravila @everyday_breakfast_club