KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Korenčkova omleta z zdrobom

Ideja za vse, ki obožujete slane zajtrke, brunche ali iščete ideje za preprosta kosila. Korenčkova omleta s kamutovim zdrobom je namreč primerna za katerikoli obrok v dnevu.
Ta recept vas bo navdušil, saj gre za res uravnotežen obrok. Vključuje namreč veliko zelenjave, zdravih maščob in kompleksnih ogljikovih hidratov. Tak obrok vas bo nasitil za dlje časa, pripravljen pa je iz preprostih sestavin in brez kompliciranja.


Sestavine za 4 osebe:

  • 80 g BIO kamutovega zdroba ali BIO prosenega zdroba
  • 2 velika kuhana korenčka
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • sol in poper po okusu
  • 4 jajca
  • 2 mladi čebuli
  • nariban sir (opcijsko)


  • Sestavine za solato:

  • žlica BIO sončničnih semen
  • motovilecc
  • paradižnik, narezan
  • jabolko, narezano
  • balzamični kis
  • sol po okusu
  • avokado
  • okisano rdeče zelje



  • Priprava:
    Korenček skuhajte do mehkega. Ko je kuhan, počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa ga stresite v mešalnik. V mešalnik dodajte še kamutov zdrob, sol, poper, česen v prahu in vse skupaj zmešajte, da dobite gladko maso. V maso ubijte še 4 jajca in jih z vilico razžvrkljajte.

    Na predhodno segreti ponvi popražite mlado čebulo in nanjo zlijte polovico pripravljene mase. Postopek ponovite dvakrat oz. glede na to, koliko omlet želite speči. Na omleto posujte poljuben nariban sir in servirajte na krožnik.
    Zraven omlete servirajte solato iz motovilca, paradižnika, jabolk, sončničnih semen in pokapljajte z balzamičnim kisom ter solite po okusu.
    Na omleto poljubno dodajte še nekaj rezin avokada in okisanega rdečega zelja. Potem pa samo še uživajte v pripravljenem obroku in dober tek!

    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    * * *

    Dodaj odgovor