KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Jabolčna pita z nadevom iz jabolčnega soka

»BREZ PITE MI ŽIVETI NI« je dejal svetovno znani kuhar.

Nam tudi ne. Najbolj nas navdušuje ta nekoliko drugačna jabolčna pita – pripravljena z nadevom iz našega jabolčnega soka.
Za naše otroke je to najboljša pita na svetu. Sočna in res neverjetnega okusa.

Tudi pri pripravi krhkega testa smo ubrali nekoliko drugačno pot. Naša priprava je zelo enostavna, nobenega mešalnika, nobenega kompliciranja z oblikovanem kepe testa, pa valjanjem itd. Recept je za pekač premera 20 cm. V kolikor boste vzeli večji pekač podvojite vse sestavine.Sestavine za testo (za pekač premera 20 cm):
Priprava:

V večji posodi s kuhalnico premešajte jajci in sladkor. Dodajte na koške narezano maslo, ki naj bo sobne temperature, presajeno moko, pecilni prašek in naribano lupino limete. S kuhalnico vse sestavine premešajte, nato nadaljujte z roko ampak le tako, da testo nežno drobite (predvsem maslo). Tako razdrobljeno testo pokrijte in pustite v hladilniku vsaj 1 uro. Pekač za pito (lahko je tudi pekač za torto) dobro premažite z maslom. Testo nadevajte po pekaču in kar z rokami popravite, tako da dobite približno pol cm visoko dno. Testo seveda nadevajte tudi ob straneh vse do roba pekača. Z rokami nežno, a dobro pritisnite testo ob pekač.

Priprava nadeva je zelo hitra in enostavna. V bistvu skuhamo klasični puding, s tem da je naša osnova namesto mleka jabolčni sok. Torej: prašek za puding zmešajte s 6 žlicami soka, preostali sok s sladkorjem zavrite (količino sladkorja smo mi zmanjšali iz 200 g na 100 g, ker je naš 100% jabolčni sok iz starih sort jabolk zelo aromatičen). Odstavite, vmešajte razmešan puding in pri nizki temperaturi kuhajte dokler se ne zgosti (približno nekaj minut). Medtem olupite jabolki, ju naribajte na lističe ter vmešajte v kuhano kremo. Porazdelite po testu in pecite 55 do 60 minut pri 180 °C.

Pito dobro ohladite. Posipajte z mletim sladkorjem. Najboljša je postrežena z vaniljevim sladoledom.

Ko pečemo pito v pekaču za torto, pa kremo dodatno premažemo s stepeno sladko smetano. Po njej potresemo čokoladne mrvice ter okrasimo z rezinami jabolk.

Dober tek!

Dodaj odgovor