Kot otroci smo pogosto jedli čokolešnik. Najboljši in najbolj zdrav pa je, če si ga pripravimo sami. Tokrat s kamutovim zdrobom, ki ima še bolj prijeten vonj in okus.
Sestavine (za 2 osebi):
- 1 kozarček BIO kamut zdroba
- 3 kozarčki ovsenega mleka (ali katerega koli drugega mleka)
- 3 žlice mletih lešnikov
- 2 žlici presnega kakava
- dodatki: banana, mleti lešniki, kapljice temne čokolade…
Priprava:
1. Mleko vlijemo v posodo, zavremo in zmanjšamo ogenj.
2. Dodamo zdrob in mlete lešnike ter ob stalnem mešanju kuhamo zdrob približno tri minute.
3. Vmešamo še kakav in gris malo ohladimo.
4. Primerno ohlajen gris serviramo v posodice in dodamo narezano banano, čokoladne
solzice in mlete lešnike. Uporabimo lahko tudi druge dodatke po želji.
To čudovito kreacijo je za nas pripravila @everyday_breakfast_club