Domači mlinci so nekaj posebnega: tanki, hrustljavi in polnega okusa. In čeprav jih danes večina kupi, je vredno poskusiti nekaj, kar so naše babice znale najbolje – pripraviti jih doma. Njihova priprava je presenetljivo preprosta in hitra! Pečemo jih v pečici, za pripravo pa uporabimo našo BIO moko in BIO sončnično olje.
Ne le, da so hitro pripravljeni – tudi neverjetno se podajo k številnim jedem. Ne le tradicionalnim, kot je pečena martinova raca z rdečim zeljem, pač pa tudi k pečenemu piščancu ali pečenki. In ko jih enkrat poskusite, se boste težko vrnili h kupljenim.

![]()
Sestavine:
- 500 g BIO pšenična bela moka
- 2 rumenjaka
- 1 žlica BIO sončničnega olja
- 1- 2 dcl mlačne vode
- sol
![]()
Priprava:
- Moko presejemo, solimo, dodamo vodo in olje ter vse skupaj pregnetemo v bolj trdo testo.
- Testo razdelimo na manjše kose in razvaljamo na tanko (približno na debelino noževe konice).
- Pečico segrejemo na 220 stopinj.
- Razvaljano testo položimo na peki papir in pečemo do zlato rjave barve, da nastanejo značilni mehurčki.
- Pečene mlince ohladimo in nalomimo na kose.
Pred serviranjem jih prelijemo z vrelim osoljenim kropom, da se zmehčajo, nato jih odcedimo in zabelimo po okusu.

Dober tek!











