Crumle oz. drobljenec je preprosta, sočna in zdrava vrsta sladice in odličen način, kako uporabiti poletno sadje. Naš crumble je narejen s svežimi slivami, katerim bi lahko dodali tudi drugo sadje, na primer hruške, nektarine, marelice ali breskve.
Crumble je okusna kombinacija sočnega sadja in sladkega maslenega drobljenca, ki je narejen iz mešanice pirine BIO moke in 4 žitnih BIO kosmičev. Začimbe, ki dajo sladici pridih prihajajoče jeseni, odlično harmonirajo s pečenimi slivami in hrustljavo mandljevo skorjo. Crumble je čudovita poslastica v hladnejših poletnih oz. prvih jesenskih dneh.
Crumble bo najbolj okusen, če ga postrežemo toplega s sladoledom, lahko pa ga hranimo tudi v hladilniku nekje do 4 dni. Namesto sladoleda ga lahko postrežemo z jogurtom.
Sestavine za crumble: Čas priprave: 1 ura Velikost pekača: 35 x 23 cm 2. Sestavine za crumble združite v multipraktiku in miksajte tako dolgo, da se oblikuje drobljivo testo. 3. Pekač namastite s stopljenim maslom ter po njem razporedite polovičke sliv tako, da sredina slive gleda gor. Po okusu jih začinite s cimetom ter rjavim sladkorjem. 4. Po slivah razdrobite crumble, povrh pa potrosite še mandljeve lističe. 5. Pecite 35-40 minut do zlate barve. 6. Postrezite še toplega, najbolje s kepico sladoleda ali grškim jogurtom.
Potrebujete še:
Količina: 9 – 12 kosov
Priprava:
1. 1. Pečico segrejete na 180 stopinj.
To čudovito sladico je za nas pripravila @lasanja