Sestavine (za 1 osebo):
- 150 g BIO drobnih ovsenih kosmičev
- 20 g kakava
- 3 dcl vode
- ščep soli
- 500 g skyra
- žlica želatine v prahu
- brezkalorično sladilo
- 2 žlici medu
- 500 g fig
Priprava:
Manjši pekač (premer 20 cm) pogrnemo s peki papirjem. Za prvo plast zmešamo 75 g drobnih ovsenih kosmičev, jim dodamo 1,5 dcl vode, ščep soli, kakav in žlico medu. Dobro premešamo. Maso pritisnemo na dno pekača.
Jogurtovo plast dobimo tako, da v posodi zmešamo skyr, brezkalorično sladilo po okusu (dva ščepa stevije ali približno 70 g eritritola) in 75 g drobnih ovsenih kosmičev. V kavni skodelici zmešamo 1 žlico želatine z 0,5 dcl vode, da ta nabrekne (5 minut). Nabreknjeno želatino prelijemo z 1 dcl vrele vode, da se raztopi. Ko je želatina raztopljena, jo primešamo k jogurtovi masi in jogurtovo maso prelijemo po prvi plasti. Položimo v hladilnik čez noč.
Naslednji dan po vrhu posujemo očiščene in razpolovljene fige in preden serviramo pokapamo še z žlico medu.
—> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.
Dober tek!