Loading..

Naš ekološki koruzni zdrob je tisti pravi polnozrnati zdrob, ki zahteva malo daljšo pripravo. Zato pa je polenta toliko bolj dišeča in slastna. Včasih nam paše z mlekom za zajtrk, včasih pa jo pripravimo kot slano prilogo. Parmezan, zapečeni češnjevi paradižniki in provansalska zelišča dajo tej zapečeni polenti izjemen okus. Odlična je k jedem na žaru, še posebej se prileže k ribi ali perutnini. Namig za odlično kosilo: tuna z žara, gratinirani brokoli, domača solata iz rdečega zelja ter seveda zapečena polenta.


Sestavine za 4 osebe:

  • 200g BIO koruznega zdroba
  • 600 ml vode
  • 200 g mozzarelle
  • 100 g naribanega parmezana
  • 5 – 10 češnjevih paradižnikov
  • žlička provansalskih začimb
  • žlica olivnega olja
  • ščep soli



  • Priprava:
    V dobri kozici s širokim dnom zavrite osoljeno vodo. Ko zavre, s kuhalnico vmešajte koruzni zdrob. Dobro premešajte in na majhnem ognju nepokrito kuhajte približno 25 minut. Vmes večkrat premešajte.

    Odstavite z ognja in v še toplo polento dajte olivno olje in 2/3 naribanega parmezana (približno 70 g). Dobro premešajte, da se parmezan raztopi in lepo poveže s polento.

    Manjši nizki pekač (približno 25 * 30 cm) obložite s peki papirjem. Nadevajte polento in jo z lopatko enakomerno razmažite. Višina polente naj ne bo več kot 2 cm. Po polenti posipajte preostali parmezan, naložite rezine mozzarelle in razpolovljene paradižnike.
    Pecite v prej ogreti pečici na stopnji žar pri 220 °C približno 10-15 minut oziroma toliko, da je poletna zgoraj lepo zapečena. Posipajte s provansalskimi zelišči, postrezite in uživajte!

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
    Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
    0
      0
      Vaša košarica
      Košarica je praznaNazaj v trgovino