Odkar smo »odkrili« našo BIO durum moko, delamo svaljke izključno iz te moke in ji ne dodajamo krompirja.
Durum moka da svaljkom primerno konsistenco in enkraten okus.
Sestavine za 4 osebe:
- 200 g BIO durum moke
- 3 dl mleka
- 40 g masla
- 2 jajci
- šepec soli
Mleko pristavimo skupaj z maslom in soljo. Ko zavre, vanj vsipamo moko, odstavimo z ognja in dobro premešamo. V še vročo maso damo najprej eno celo jajce in s kuhalnico premešamo. Nato dodamo še drugo jajce in še to zelo dobro umešamo v testo. Ohladimo. Ohlajeno maso damo na pomokano desko in zamesimo gladko kepo s še nekaj moke. Testo prerežemo na dve enako veliki polovici in vsako polovico z roko valjamo tako dolgo, da dobimo dolg pramen testa premera približno 3 cm. S kuhinjskim nožem od testa odrezujemo približno 1,5 cm debele svaljke.
Svaljke lahko po želji skuhate in jih ponudite s prepraženimi drobtinami, lahko pa jih tudi ocvrete.
Dober tek!