To je resnično noro okusen crumble oz. drobljenec s hrustljavo skorjico in neverjetno sočno sredico.
Njegove sestavine: kosmiči v kombinaciji z moko ter maslo in kokosov sladkor, ki ustvarijo res hrustljav drobljenec; pod njim pa sočna plast sladkega sadja. Servirajte s kepico sladoleda in dobite božansko sladico.
Pri izbiri kosmičev se lahko odločite tudi ovsene, drobne ovsene ali pirine, belo moko pa lahko zamenjate za polnozrnato.
Sestavine za drobljenec:
-
- 120g BIO ječmenovih kosmičev
- 120g BIO pšenične bele moke
- 80 g kokosovega sladkorja
- 120 g hladnega masla, narezanega na kocke
- 1/2 čajna žlička soli
Sadje:
-
- 400 g razkoščičenih češenj
- 150 g jagodičevja
- 1 žlica kokosovega sladkorja
- 2 žlici škorba
- 1 žlica limoninega soka
Dodatki:
- marmelada
- 150 g jagodičevja
- 1 žlica sladkorja za posip
- sladoled
Količina: za 2-3 osebe
Čas priprave: 20 minut
Priprava:
1. Pečico segrejte na 180 stopinj.
2. V pekaču zmešajte vso sadje in dodajte ostale sestavine za sadje: kokosov sladkor, škrob in limonin sok.
3. V večji ločeni posodi zmešajte sestavine za drobljenec. Pregnetite z rokami, da dobite vlažno maso.
4. To mešanico posujte po sadju, dodajte par žličk marmelade in posujte s sladkorjem.
5. Pecite 30 minut oz. da se zlato zapeče.
Drobljenec bo odličen s kepico sladoleda.
To mamljivo jed je za nas pripravila @ninazorcic