KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Piščančja obara z žličniki

Žličniki so odlična priloga k raznim jedem, še posebej k jedem na žlico. Lahko so priloga golažu ali se zakuhajo v juhe, še posebej pa se priležejo k obaram. Ker smo tudi mi ljubitelji vsega na žlico, so tudi žličniki pri nas večkrat na jedilniku. Tokrat smo jih pripravili Iz durum moke za našo odlično piščančjo obaro.

piščančja obara

Sestavine za žličnike:

Sestavine za obaro:

  • 500-700 g piščančjih prsi
  • 2 korenčka
  • 2 stebelni zeleni
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • čajna žlička naribanega ingverja
  • polovica pora
  • žlica masla
  • 1 žlici BIO sončničnega olja
  • 2 žlici BIO durum pšenične moke
  • sol, poper, mleti muškatni orešček, kumina, timijan, lovorov list, peteršilj
  • 1,5 l jušne osnove



  • Priprava žličnikov:
    Jajce, olje in ščep soli dodamo vodi in z metlico dobro premešamo. Postopoma dodajamo mešanico obeh mok. Pustimo počivati 15 minut. Zavremo večjo količino vode, ki smo jo rahlo posolili in v krop s pomočjo žlice vkuhavamo žličnike. Žlico vsakokrat v kropu dobro namočimo, da se masa žlice ne oprijema. Počakamo, da žličniki priplavajo na površje in kuhamo še nekaj minut.

    Priprava piščančje obare:
    Piščančja prsa dobro operemo pod hladno vodo in narežemo na koščke približno 2x2 cm. Čebulo in česen sesekljamo, dva večja korenčka in stebelno zeleno narežemo. Ingver olupimo in naribamo.
    V primerni kozici raztopimo maslo in olje. Dodamo čebulo, korenček in stebelno zeleno. Premešamo in dodamo še česen, ingver in lovorov list. Začinimo z začimbami in še enkrat dobro premešamo. Pustimo 1-2 minuti, da se sestavine lepo pokuhajo in da iz lonca prijetno zadiši. Vmes po potrebi premešamo. Dodamo piščančje meso in ga skupaj z zelenjavo nekaj minut pokuhamo. Posipamo moko, dobro premešamo, nato pa zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo na majhnem ognju približno 25 minut. Proti koncu dodamo še drobno narezan por. Kuhamo še dodatnih 20 minut. Postrežemo z žličniki in drobno nasekljanim peteršiljem.

    Dober tek!

    Dodaj odgovor