KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Dodaj na listo želja
Predhodni

Pšenična polnozrnata moka bio 1 kg

Predhodni

Pirina polbela moka bio 1 kg

Pšenična ostra moka bio 1 kg

Neto količina: 1000g

To je naša moka, ki jo uporabljamo za pripravo pizze, focaccie, kruha in podobnih pekovskih izdelkov.
Ta moka je podobnega tipa kot ostra moka, zato se odlično obnese pri peki kvašenega testa. Pizza je bolj puhasta z lepim hrustljavim robom.
Moka se dobro obnese tudi za pripravo domačih testenin, svaljkov, njokov ali cmokov. Lahko se tudi dodaja mehki moki pri peki raznega peciva.
Sestavine: 100 % pšenična ostra moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija


Kontrolira: SI-EKO-002
  • ekološko
  • slovensko
  • vegansko

Zaloga: Na zalogi

2,10 €
S posebnim mletjem pšenice dobimo moko tipa ostre moke, ki je po strukturi nekoliko bolj groba oziroma ostrejša od bele mehke moke. Pšenična ostra moka se uporablja za pripravo domače pizze, testa za svaljke, njoke ali cmoke. Lahko se dodaja mehki moki pri peki raznega peciva. Idealna je tudi za posip pulta ob pripravi raznega testa..

Nekaj receptov s pšenično ostro moko

  • Focaccia brez gnetenja
  • Domača pizza
  • Domači ravioli
  • Njoki
Splošno o pšenici

Pšenica je nastala s križanjem več vrst žit in divje trave. Prvi gojeni vrsti sta bili enozrnica in dvozrnica na področju »rodovitnega polmeseca« pred več kot 10.000 leti pr.n.št. Navadna pšenica prihaja iz časov okrog 6.000 let pr.n.št. in se je kasneje širila v Severno Afriko in južno Sredozemlje. Dolga tisočletja je pridelava navadne pšenice zaostajala za pridelavo enozrnice, dvozrnice in ječmena. Uveljavila se je šele po 11. stoletju zaradi svoje donosnosti in priljubljenosti belega kruha. Pridelava navadne pšenice je danes razširjena po vsem svetu, kjer je le-to zaradi podnebja in rodovitnosti tal mogoče. Če spremljamo obdobje zrelosti od Avstralije do Bližnjega vzhoda, Evrope do Amerike, potem vidimo, da zaradi različnih letnih časov vedno nekje na svetu žanjejo pšenico.

Pšenica se poleg ostre moke melje tudi v druge tipe mok pšenično polnozrnato moko, pšenično belo moko, pšenično polbelo moko in in pšenično črno moko. Pri mletju pa dobimo tudi pšenični zdrob, ki je odličen za otroški gris ter pšenične otrobe.

Pšenična ostra moka bio 1 kg/100g

Energijska vrednost1540
Energijska vrednost (kcal)368 kcal
Maščobe1,8 g
Od tega nasičene Maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati75 g
Od tega sladkorji2,1 g
Prehranske vlaknine4,3 g
Beljakovine11 g
Sol0,01 g
Hranilne vrednosti se lahko razlikujejo od navedenih vrednosti na podlagi osnovne surovine.

Seznam alergenov

  • žito, ki vsebuje gluten

Naše izdelke lahko naročite v naši spletni trgovini. Vse cene že vključujejo 9,5 % DDV.

Ob oddaji naročila boste najprej prejeli potrdilo, da je bilo vaše naročilo uspešno oddano. Potrudili se bomo, da bomo vaše naročilo pregledali v čim krajšem času in vam na vaš e-mail poslali predračun. V kolikor izdelka iz vašega naročila trenutno ne bi bilo na zalogi, vas bomo o tem obvestili.

V kolikor ste izbrali Plačilo po predračunu , bomo po prejemu vašega plačila naročene izdelke predali prevozniku. Dostava je brezplačna, v kolikor je skupna vrednost naročila višja od 45,00 EUR. Za naročila nižje vrednosti od 45,00 eur vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v višini 3,99€.

V kolikor ste izbrali Plačilo po povzetju bomo naročene izdelke takoj odpremili. Znesek naročila boste poravnali prevozniku, ki vam bo zaračunal še strošek za storitev po povzetju v višini 1,44€ (ta znesek na ponudbi ni viden).

Dostava se vrši večinoma v dopoldanskem času, zato vas vljudno prosimo, da ob oddaji naročila navedete tisto telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na sledečih kontaktih:

  • med tednom 030 670 677, 041 35 50 50
  • čez vikend ali praznike 041 35 50 50 ali 051 300 135
  • na e-naslov narocila@vila-natura.si

Mnenja strank

Napiši mnenje

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena
  1. Bodite prvi in ocenite ta artikel