KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Peresniki z mesnimi kroglicami

Pred časom si je naš Jurij v knjigarni izbral knjigo Kuharska knjiga za fante. In zdaj vsake toliko časa pripravimo kak obrok iz te knjige po njegovem izboru.
Eden bolj priljubljenih receptov so testenine z mesnimi kroglicami. Malo smo ga sicer prilagodili našemu okusu, pa vrsto testenin radi menjujemo. Recept se namreč odlično obnese ne le s špageti, pač pa tudi z polžki ali peresniki. Tokrat smo uporabili BIO durum peresnike.
Recept je res primeren za kuharsko ustvarjanje z otroci, nad nežnimi in okusnimi mesnimi kroglicami pa smo pri nas navdušeni vsi.



Sestavine za 4 osebe:

Sestavine za mesne kroglice:

  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 1 jajce
  • 2 rezini belega kruha
  • par žlic mleka ali vode
  • sol, poper
  • rdeča mleta paprika, origano, bazilika, muškatni orešček
  • olivno olje
  • Sestavine za paradižnikovo omako:

  • pločevinka paradižnikovih pelatov
  • par žlic mleka ali vode
  • 4 česni
  • sol, poper, bazilika
  • olivno olje
  • 300 ml jušne osnove


  • Priprava:
    Priprava:
    Začnite z mesnim kroglicam: kruh narežite na majhne koščke in ga prelijte s par žlicami mleka (namesto mleka lahko uporabite vodo). V veliki skledi zmešajte jajce, sol, poper, rdečo mleto papriko, origano, baziliko, mleti česen in muškatni orešček. Dodajte kruhove kocke in meso. Vse skupaj z rokami dobro pregnetite. Z vlažnimi rokami oblikujte majhne kroglice v velikosti oreha. Nalagajte jih na večji krožnik ali pladenj in dajte v hladilnik za 30 minut.
    Medtem v kozici pripravite omako. Na olivnem olju nežno popražite na lističe narezan česen. Ves čas mešajte, dodajte svežo ali suho baziliko, ostale začimbe ter paradižnikovo omako. Kuhajte približno 15 minut, nato dodajte še jušno osnovo.
    Mesne kroglice popecite v ponvi. Uporabite res veliko ponev ali pa jih pecite po porcijah. Vmes obračajte, tako da so kroglice lepo pečene na vseh straneh. Kroglice odstranite s ponve. Nekaj žlic omake dajte v ponev, da lažje postrgate vse okuse mesnih kroglic. Ta zos od kroglic in kroglice dajte v paradižnikovo omako in še malo pokuhajte.
    Zavrite velik lonec vode (posolite in dodajte par kapljic BIO sončničnega olja). Ko voda zavre, vsipajte testenine in kuhajte po navodilih 6 minut (ne več, testenine morajo biti rahlo al dente). Dobro ocedite.
    Testenine nadevajte na krožnike in na vrhu prelijte z omako in kroglicami. Posipajte s svežim peteršiljem in parmezanom.
    Zraven se prileže kozarec našega domačega jabolčnega ali grozdnega soka.

    Dober tek!

    * * *

    Dodaj odgovor