KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Konopljine slane palačinke

konopljine palačinke


Sestavine za palačinke:

  • 70 g BIO pirine polbele moke
  • 15 g BIO konopljine moke
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 1/2 čajne žličke rožmarina (ali začimbe po želji)
  • 25 g beljakov
  • 1 srednje veliko jajce
  • 10 g olivnega olja
  • 110 g vode ali mleka po izbiri
  • 40 g kokosovega mleka iz pločevinke






    Sestavine za jogurtovo kremo:

  • 3 jedilne žlice grškega jogurta
  • 2 čajni žlički limetinega soka
  • ščep čilija v prahu (opcijsko)
    Sestavine dodatki:

  • popečeni šparglji
  • popečen brstični ohrovt
  • sveža mlada špinača
  • avokado
  • kalčki
  • limetin sok
  • granatno jabolko




Priprava:

V posodi zmešajte konopljino in pirino moko, sol, poper in rožmarin. Dodajte beljake, jajce, olje, kokosovo mleko in tekočino po izbiri (vodo ali mleko). Vse skupaj z železno metlico dobro premešajte, da nastane redka, gladka, enotna zmes. Na nizkem do srednjem ognju segrejte ponev - ponev naj ne bo prevroča. Ponev je dovolj vroča takrat, kadar se masa, po tem ko jo vlijete v ponev, lepo razlije po ponvi (v kolikor se masa ne oprime ponve ampak tekočina spolzi po površini, takrat je ponev premalo segreta).

Segreto ponev rahlo namastite, odvečno olje pa popivnajte s papirnato brisačko. Na ponev odmerite nekje 1/4 skodelice mase (50-60ml) oz. toliko, da pokrijete celotno dno. Vlito maso po ponvi enakomerno razporedite in pecite nekje 1-2 minuti na eni strani oz. tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni. Obrnite in pecite nekje 1 minuto na drugi strani.
Pečene palačinke odlagajte na krožnik, eno na drugo in jih vmes pokrijte s kosom alu folije (na tak način ostanejo tople, mehke in puhaste, ter se ne posušijo).
Pripravite jogurtovo kremo. V manjši skodelici zmešajte vse sestavine in premažite po palačinkah. Dodajte dodatke po vašem izboru in postrezite.

Dober tek!

* * *
Recept je za nas pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor