Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Enolončnica z ajdovo kašo

enolončnica z ajdovo kašo


Sestavine:

  • 150g BIO ajdove kaše
  • polovica maslene buče (približno 500g)
  • 1 čebula
  • 2 česnova stroka
  • olivno olje
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove
  • 100ml vode
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • sveža špinača
  • sol
  • poper






Priprava:

Drobno nasekljamo čebulo in česen. V loncu segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo.
Ko čebula postekleni, ji primešamo še česen.
Bučo narežemo na enako velike kocke in jo dodamo v posodo.
Pražimo nekaj minut, da se rahlo zmehča. Dodamo oprano ajdovo kašo in prelijemo z zelenjavno jušno osnovo.
Kuhamo nekaj minut in nato dodamo še toplo vodo. Solimo in popramo po okusu (dodamo lahko po želji še kake začimbe: majaron, timijan…).
Pokrito kuhamo dobrih 10 minut. Nato dodamo še smetano za kuhanje in svežo špinačo. Počakamo nekaj minut, da se špinača posede in zmehča.
Postrežemo s peteršiljem ali drobnjakom.

Dober tek!

* * *
Recept je pripravila: @tajasgoods

* * *

Dodaj odgovor