KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Enolončnica s piro

Pirin rižek ni idealen le za pripravo rižote, odlično se poda tudi v enolončnicah. Preizkusili smo jo že skupaj z ješprenjem v ričetu, tokrat pa smo jo kombinirali s krompirjem. Enolončnica je zelo lahkotna, a tako okusna, da jo še prehitro zmanjka.



Sestavine (za 4 osebe):

  • 100 g BIO pirinega rižka
  • 500 g piščančjih prsi
  • 2 krompirja
  • 1 čebula
  • steblo zelene
  • 2 stroka česna
  • 50 g slanine
  • 250 g pelatov
  • sol, poper, sladka paprika v prahu, dimljena paprika v prahu, bazilika
  • 2 lovorova lista
  • ¾ l jušne osnove






Priprava:
Pirin rižek operite po tekočo hladno vodo in ga dobro odcedite. Meso (uporabite lahko tudi svinjski file) narežite na manjše koščke. Krompir olupite in narežite na koščke velikosti 2x2 cm. Dobro ga operite in odcedite. Čebulo, zeleno in česen narežite na drobno. Slanino narežite na manjše koščke ali trakce.
V širši kozici premera 24 cm segrejte olivno olje. Najprej približno 1 minuto pecite slanino, nato dodajte meso. Pecite približno 4 minute. Dodajte začimbe: sol, poper, obe papriki v prahu in baziliko. Dobro premešajte, da lepo zadiši z lonca. Dodajte čebulo, česen in zeleno. Premešajte in pustite nekaj minut. Nato dodajte še pirin rižek in krompir. Zalijte z jušno osnovo, dodajte lovorov list in kuhajte ob rahlem vretju približno 15 minut. Na koncu dodajte še pelate, vse sestavine še enkrat dobro premešajte in pustite, da rahlo vre še 40 minut.

Enolončnica je odlična v vseh letnih časih. Ker je lahkotna, je primerna tudi za toplejše dni.
Postrezite jo s koščkom domačega kruha. Nekaj idej za peko domačega kruha smo zbrali v rubriki "Ko zadiši po kruhu".

Dober tek!

Dodaj odgovor