Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dagnje na buzaro s pirinimi otrobi





Sestavine (za 2 osebi):

  • 1,5-2 kg svežih klapavic
  • 10 strokov česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 žlice BIO pirinih otrobov
  • šopek svežega peteršilja
  • 3 dcl belega suhega vina
  • 300 g belega kruha




Priprava:

Školjke preberemo in očistimo. V velikem loncu segrejemo olje, nanj dodamo na drobno narezan česen in ga na hitro prepražimo, toliko, da zadiši. Dodamo otrobe, vino in polovico peteršilja. Ko vino zavre, v lonec dodamo školjke in jih na visoki temperaturi pokrite kuhamo 10 minut. Medtem večkrat premešamo. Po 10 minutah pregledamo školjke in tiste, ki so ostale zaprte, zavržemo. Jed potresemo z drugo polovico peteršilja in postrežemo z belim kruhom.

---> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.


Dober tek!

Dodaj odgovor