KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Borovničevi mufini s polnozrnato moko

Lahko bi rekli, da so mufini našli pot v vsak dom. Tudi v naš. Kako ne bi, če pa je priprava dokaj enostavna in hitra.
Z različnimi sestavinami si jih lahko vsak približa svojemu okusu.
Mi radi dodajamo polnozrnato moko – včasih pšenično, drugič pirino ali pa kamutovo, saj so mufini s polnozrnato moko bolj polnega okusa. Tem mufinom pa dajo piko na i sočne borovnice in hrustljavi posip.


Sestavine za 7 puhastih mufinov:

    Sestavine za biskvit:

  • 155g BIO polnozrnate pšenične moke
  • 40g BIO pšenične bele moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 60g sladkorja
  • 1 jajce
  • mleka + 1/2 čajne žličke kisa
  • 55g rastlinskega olja
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 70g borovnic + 1 jedilna žlica moke



  • Sestavine za sladkorni posip:

  • 50g bio BIO pšenične bele moke
  • 20g sladkorja
  • 10g rjavega sladkorja
  • ščep naribane limonine lupine
  • 30g masla (stopljeno in ohlajeno)

  • Sestavine za borovničev preliv:

  • 70g borovnic
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica soka iztisnjene limone



Priprava:
Vse suhe sestavine za sladkorni posip zmešajte, dodajte stopljeno maslo in premešajte, da nastane peskasta zmes v velikosti majhnih grahkov.

Borovnice in sladkor segrejte na srednjem ognju, da se borovnice zmehčajo in spustijo nekaj tekočine. Na koncu jih z vilicami malo zmečkajte, dodajte limonin sok in premešajte.

Pečico segrejte na 220 °C. Za biskvit v skledi zmešajte mleko in kis ter pustite stati 5 minut. V posodi zmešajte moko, sol, pecilni in sodo. V ločeni posodi zmešajte sladkor, jajca, olje, vaniljo in mešanico mleka s kisom. Mokre sestavine dodajte k suhim in premešajte samo toliko, da se vse poveže. Dodajte borovnice, katere ste predhodno v skodelici prekrili z 1 jedilno žlico moke in premešajte. Zmes razporedite v pekač za mufine, obložen s peki papirjem. Na vrh vsakega mufina nadevajte eno zvrhano čajno žličko borovničevega preliva, na koncu pa še posujte sladkorni posip. Pecite 12 minut, nato znižajte temperaturo na 190 °C in pecite še 3-5 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Pustite v pekaču tako dolgo, da se mufini ohladijo.

Dober tek!

* * *
Te sočne mufine je za nas pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor