Testenine z belo česnovo omako so hitro pripravljeno kosilo, ki bo zaradi svojih bogatih okusov in nežne teksture vse drugo kot preprosto.
Nad njimi bodo še posebej navdušeni vsi, ki obožujejo kremne omake.
Sestavine (za 2 osebi):
- 150 g BIO ajdovih širokih rezancev
- ščep soli
- ½ glave cvetače
- 4 glavice (tudi zeleni del) mladega česna (lahko tudi 1 glava suhega česna)
- 50 g praženih in slanih indijskih oreščkov
- Ščep soli (lahko brez, odvisno od želje oz. okusa posameznika)
Priprava:
1. Na ogenj pristavimo posodo za kuhanje s soljeno vodo, cca. 700 ml.
2. Očistimo cvetačo in jo, brez listov narežemo na manjše kose.
3. Cvetačo damo v posodo z vrelo vodo, pokrijemo s pokrivalko in kuhamo cca. 10 min.
4. Medtem na ogenj pristavimo še eno ponev s soljeno vodo, v katero damo rezance in kuhamo 5 – 6 min.
5. Ko je cvetača pripravljena, jo odcedimo in nadevamo v posodo za multipraktik, dodamo očiščen in drobno narezan česen (nekaj zelenega dela si pustimo za na konec), oreščke in sol, ter vse skupaj gladko oz. kremasto premešamo.
6. Zmes nadevamo v posodo, medtem pa bodo kuhani tudi rezanci.
7. Rezance odcedimo in jih dodamo česnovi kremi. Z žlico dobro premešamo, nato pa testenine z zajemalko nadevamo na sredino dveh krožnikov.
8. Po vrhu okrasimo s preostalim zelenjem od česna, suho baziliko in spomladansko trobentico.
Sledi Instagram profilu sladko_je_raj za še več barvitih kuharskih idej ali si priskrbi njeno knjigo Sladko je raj na: www.zalozba-planet.si
Natalija sporoča:
"Uživajte v izjemnem okusu česnove kreme in bio ajdovih testeninah, ki se v ustih kar stopijo."