Ričet z manj kalorijami po Majinem receptu.
Sestavine za 4 osebe:
- 1 čž olja
- 300 g BIO ješprena
- 2-3 korenčki
- 1 čebula
- 1 manjši gomolj zelene
- 1 manjši gomolj kolerabe
- sol, poper
- lovor, majaron
- 500 g pustega prekajenega mesa
- 200 g rjavega kuhanega fižola
Priprava:
Na čajni žlički olja in rahli temperaturi prepraži čebulo in korenček narezana na manjše kocke. Dodaj ješprenj (ješprenj lahko čez noč tudi namočiš in mu tako skrajšaš kuhanje na pol ure), kolerabo in zeleno narezani na manjše kocke, zelišča in sol. Sestavine prelij s toliko vode, da pokriješ sestavine v loncu. Naj enolončnica vre pol ure. Vodo dodajaj po potrebi. Čez pol ure dodaj še prekajeno meso in fižol. Zmanjšaj temperaturo do zmernega vretja in kuhaj še 20 minut.
Ričet lahko daš v zamrzovalnik ali ga hraniš v hladilniku 3 dni.
—> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.
Dober tek!