Tokrat pa malo drugačna pizza. Doma pripravljeni masi iz BIO pirine polbele moke smo dodali zuccini bučke.
Nekoliko nenavaden, a resnično izviren recept. Priprava je enostavna, okus pa neverjetno osvežujoč.
Sestavine za 3 pizze: 1. Bučke operite in naribajte ter jih stresite v posodo skupaj z žličko soli.
Sestavine za nadev:
Priprava:
2. Pustite jih stati 10 minut, nato jih ožemite, da spustijo vso odvečno vodo.
3. V posodo zraven bučk dodajte jajca, sol, česen v prahu, pecilni prašek in vse skupaj dobro premešajte, da dobite gosto zmes.
4. Z rokami razdelite testo na tri dele (sestavine recepta so za tri pizze). Testo enakomerno razporedite po predhodno namaščenem pekaču.
5. Pekač postavite v pečico za 20 minut na 180 stopinj.
6. Po 20 minutah vzemite pizzo iz pečice, jo bogato obložite z mozzarello, paradižnikom in posujte z origanom ter ponovno postavite v pečico za 10-15 minut oz. dokler se sir lepo ne stopi in nekoliko zapeče.
7. Ko je pizza pečena, jo nekoliko ohladite, narežite na 8 kosov in že uživajte v pripravljenem obroku.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club