KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Dodaj na listo želja

Moka za palačinke bio (800 g + 200 g gratis)

Neto količina: 1 kg

Pakiranju 800 g smo za isto ceno dodali 200 g!

Sestavine: 60 % moka iz enozrnice*, 40% pirina moka* (* iz kontrolirane ekološke pridelave)

Opis: Moka za palačinke je naš inovativni izdelek, v katerega smo vključili naši dve odlični moki: ekološko moko iz enozrnice in ekološko pirino polbelo moko. Moki sta mleti iz pražit enozrnice in pire, ki sta stari vrsti pšenice in spadata med najkvalitetnejša žita.

Uporabnost: Iz moke za palačinke dobimo res kvalitetne in okusne palačinke, pa vseeno ta moka ni namenjena le za palačinke. Odlična bo tudi za pripravo carskega praženca, peciva, keksev, tort ter drugih sladkih in tudi slanih jedi.

Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.

Poreklo: Slovenija
Kontrolira: SI-EKO-002

 • ekološko
 • slovensko
 • vegansko

Zaloga: Na zalogi

Cena: 3,50 €

Akcijska cena: 2,80 €

Moka za palačinke, ki vključuje naši dve odlični moki, je najboljša moka za pripravo palačink in carskega praženca. V izdelek smo vključili moko iz enozrnice in pirino polbelo moko. Tako ekološka enozrnica, kot tudi ekološka pira spadata med pražita. Rasteta v ovoju, kar jima nudi še dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi. Obe moki imata odlične hranilne vrednosti, zato moka za palačinke ni le odlična moka za kulinarično ustvarjanje, pač pa je tudi ena bolj zdravih mok. Njena uporabnost daleč presega le pripravo palačink in carskega praženca, saj se odlično obnese tudi za pripravo raznega drugega peciva, pa tudi testa za pizzo, focaccio ali kruh.

Nekaj receptov z moko za palačinke

 • Valentinove palačinke
 • Ameriške bananine palačinke
 • Sushi rolice
 • Gratinirane skutne palačinke
Splošno o enozrnici

Enozrnica je najbolj izvirna oblika gojene pšenice. To je prvo žito, ki ga je pračlovek nabiral, ko se je ustalil in nehal seliti. Enozrnica tako spada med pražita in je bila poleg dvozrnice in ječmena dolga tisočletja najpogosteje gojena vrsta žita. Medtem ko pšenica in druge vrste žita oblikujejo štiri pa tudi več zrn po klasnem vretenu, je za enozrnico značilno, da oblikuje le eno do največ dve zrni na vsakem klasnem vretenu. Zato je pri enozrnici veliko manj pridelka, dela pa je več, saj je treba zrnje po žetvi še oluščiti. A zadnja leta se enozrnica ponovno vrača na polja, predvsem v ekološkem kmetovanju. Najbolj razširjena je pridelava enozrnice v Avstriji, Nemčiji in Švici. Enozrnica se uporablja za mletje v moko, ki je zlato rumene barve in rahlo oreškastega okusa ter za kosmiče. Enozrnico tudi kosmičimo, saj so kosmiči iz enozrnice sestavina našega izdelka 5 Ž kosmiči.

Splošno o piri

Pira je prastara vrsta pšenice in jo uvrščamo med t.i. pražita. Najstarejše najdbe pire izvirajo iz Bližnjega vzhoda. V Evropo se je prenesla pred 3.000 pr.n.št., najprej na vzhod, nato še v nemško govoreče predele. Pridelava pire se je v 20. stoletju precej zmanjšala predvsem zaradi manjših pridelkov ter težje pridelave. Pira raste tako kot enozrnica v ovoju, ki sicer predstavlja naravni ščit pred zunanjimi vplivi, vendar je potrebno žito pred uporabo oluščiti. V sodobnejši prehrani je pira ponovno pridobila na veljavi, največ pire pa se pridela ekološko. Že Hildegard von Bingen je piro uvrščala med varovalna in dietna živila.
Pira je eno najbolj koristnih in uporabnih žit. Poleg tega, da se melje v polbelo moko, piro meljemo tudi v druge tipe mok pirino polnozrnato moko in pirino belo moko. Pri mletju dobimo tudi pirin zdrob in pirine otrobe, Piro tudi kosmičimo v pirine kosmiče. Oluščena in rahlo obrušena pira - pirina kaša - pa je odlična kot priloga.

Moka za palačinke bio (800 g + 200 g gratis)/100g

Energijska vrednost1540
Energijska vrednost (kcal)368 kcal
Maščobe2,4 g
Od tega nasičene Maščobe0,0 g
Ogljikovi hidrati71,1 g
Od tega sladkorji1,1 g
Prehranske vlaknine4,8 g
Beljakovine13,5 g
Sol0,0 g
Hranilne vrednosti se lahko razlikujejo od navedenih vrednosti na podlagi osnovne surovine.

Seznam alergenov

 • žito, ki vsebuje gluten

Naše izdelke lahko naročite v naši spletni trgovini. Vse cene že vključujejo 9,5 % DDV.

Ob oddaji naročila boste najprej prejeli potrdilo, da je bilo vaše naročilo uspešno oddano. Potrudili se bomo, da bomo vaše naročilo pregledali v čim krajšem času in vam na vaš e-mail poslali predračun. V kolikor izdelka iz vašega naročila trenutno ne bi bilo na zalogi, vas bomo o tem obvestili.

V kolikor ste izbrali Plačilo po predračunu , bomo po prejemu vašega plačila naročene izdelke predali prevozniku. Dostava je brezplačna, v kolikor je skupna vrednost naročila višja od 45,00 EUR. Za naročila nižje vrednosti od 45,00 eur vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v višini 3,99€.

V kolikor ste izbrali Plačilo po povzetju bomo naročene izdelke takoj odpremili. Znesek naročila boste poravnali prevozniku, ki vam bo zaračunal še strošek za storitev po povzetju v višini 1,44€ (ta znesek na ponudbi ni viden).

Dostava se vrši večinoma v dopoldanskem času, zato vas vljudno prosimo, da ob oddaji naročila navedete tisto telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na sledečih kontaktih:

 • med tednom 030 670 677, 041 35 50 50
 • čez vikend ali praznike 041 35 50 50 ali 051 300 135
 • na e-naslov narocila@vila-natura.si

Mnenja strank

Napiši mnenje

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena
 1. Ocena

  Odlične palačinke. Otroci jih obožujejo. Odlična izbira za otroke, saj vsebujejo skupaj z jajci visok odstotek beljakov in hranil.

  Oceno napisal natalija dne 22. 03. 2020
Prikaži več
Prikaži manj