KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Dodaj na listo želja
Predhodni

Pšenični zdrob bio 500 g

Pirin zdrob bio 500 g

Neto količina: 500g

Sestavine: 100% pirin zdrob iz ekološke pridelave

Opis: Pirin zdrob je mlet iz ekološke pire, ki je stara vrsta pšenice in spada med pražita.

Uporabnost: Zdrob je polnozrnati in poln dobrih hranilnih vrednosti. Odličen je za pripravo otroškega grisa, uporabimo pa ga tudi za jušne žličnike ali kot dodatek kakšnemu pecivu

Čas kuhanja: 5 minut

Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.

Poreklo: Slovenija
Kontrolira: SI-EKO-0022

  • ekološko
  • slovensko
  • vegansko

Zaloga: Na zalogi

2,25 €
Pirin zdrob je mlet iz ekološke pire, ki je stara vrsta pšenice. Polnozrnati zdrob je nežne rjavkaste barve, poln dobrih hranilnih vrednosti, zato je odličen za pripravo grisa. Priprava te jedi je enostavna, čas kuhanja pa je približno 5 minut, saj ne gre za instant gris. Gris bo odličen za zajtrk ali večerjo, še posebej so nad njim navdušeni otroci. Pirin zdrob se uporablja tudi za jušne žličnike, kot dodatek kakšnemu pecivu ali narastku.

Nekaj receptov s pirinim zdrobom

  • Jušni žličniki
  • Zdrobove rezine z orehi
  • Pirin mlečni gris
  • Jogurtovo pecivo s pirinim zdrobom
Splošno o piri

Pira je prastara vrsta pšenice in jo uvrščamo med t.i. pražita. Najstarejše najdbe pire izvirajo iz Bližnjega vzhoda. V Evropo se je prenesla pred 3.000 pr.n.št., najprej na vzhod, nato še v nemško govoreče predele. Pridelava pire se je v 20. stoletju precej zmanjšala predvsem zaradi manjših pridelkov ter težje pridelave. Pira raste namreč v ovoju, ki sicer predstavlja naravni ščit pred zunanjimi vplivi, vendar je potrebno žito pred uporabo oluščiti. V sodobnejši prehrani je pira ponovno pridobila na veljavi, največ pire pa se pridela ekološko. Že Hildegard von Bingen je piro uvrščala med varovalna in dietna živila.

Pira je eno najbolj koristnih in uporabnih žit. Poleg tega, da se melje v zdrob, piro meljemo tudi v moke različnih tipov pirina polnozrnato moko, pirino polbelo moko in pirino belo moko. Pri mletju dobimo tudi pirine otrobe. Piro tudi kosmičimo v pirine kosmiče. Oluščena in rahlo obrušena pira - pirina kaša - pa je odlična kot priloga.

Pirin zdrob bio 500 g/100g

Energijska vrednost1429
Energijska vrednost (kcal)337 kcal
Maščobe2,6 g
Od tega nasičene Maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati64,0 g
Od tega sladkorji1,0 g
Prehranske vlaknine4,0 g
Beljakovine12,0 g
Sol0,02 g
Hranilne vrednosti se lahko razlikujejo od navedenih vrednosti na podlagi osnovne surovine.

Seznam alergenov

  • žito, ki vsebuje gluten

Naše izdelke lahko naročite v naši spletni trgovini. Vse cene že vključujejo 9,5 % DDV.

Ob oddaji naročila boste najprej prejeli potrdilo, da je bilo vaše naročilo uspešno oddano. Potrudili se bomo, da bomo vaše naročilo pregledali v čim krajšem času in vam na vaš e-mail poslali predračun. V kolikor izdelka iz vašega naročila trenutno ne bi bilo na zalogi, vas bomo o tem obvestili.

V kolikor ste izbrali Plačilo po predračunu , bomo po prejemu vašega plačila naročene izdelke predali prevozniku. Dostava je brezplačna, v kolikor je skupna vrednost naročila višja od 45,00 EUR. Za naročila nižje vrednosti od 45,00 eur vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v višini 3,99€.

V kolikor ste izbrali Plačilo po povzetju bomo naročene izdelke takoj odpremili. Znesek naročila boste poravnali prevozniku, ki vam bo zaračunal še strošek za storitev po povzetju v višini 1,44€ (ta znesek na ponudbi ni viden).

Dostava se vrši večinoma v dopoldanskem času, zato vas vljudno prosimo, da ob oddaji naročila navedete tisto telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na sledečih kontaktih:

  • med tednom 030 670 677, 041 35 50 50
  • čez vikend ali praznike 041 35 50 50 ali 051 300 135
  • na e-naslov narocila@vila-natura.si

Mnenja strank

Napiši mnenje

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena
  1. Bodite prvi in ocenite ta artikel