
![]()
Sestavine (za 2 osebi):
- 1,5-2 kg svežih klapavic
- 10 strokov česna
- 1 žlica olivnega olja
- 4 žlice BIO pirinih otrobov
- šopek svežega peteršilja
- 3 dcl belega suhega vina
- 300 g belega kruha
![]()
Priprava:
Školjke preberemo in očistimo. V velikem loncu segrejemo olje, nanj dodamo na drobno narezan česen in ga na hitro prepražimo, toliko, da zadiši. Dodamo otrobe, vino in polovico peteršilja. Ko vino zavre, v lonec dodamo školjke in jih na visoki temperaturi pokrite kuhamo 10 minut. Medtem večkrat premešamo. Po 10 minutah pregledamo školjke in tiste, ki so ostale zaprte, zavržemo. Jed potresemo z drugo polovico peteršilja in postrežemo z belim kruhom.
—> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.
Dober tek!










