KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zapečena polenta

Naš ekološki koruzni zdrob je tisti pravi polnozrnati zdrob, ki zahteva malo daljšo pripravo. Zato pa je polenta toliko bolj dišeča in slastna. Včasih nam paše z mlekom za zajtrk, včasih pa jo pripravimo kot slano prilogo. Parmezan, zapečeni češnjevi paradižniki in provansalska zelišča dajo tej zapečeni polenti izjemen okus. Odlična je k jedem na žaru, še posebej se prileže k ribi ali perutnini. Namig za odlično kosilo: tuna z žara, gratinirani brokoli, domača solata iz rdečega zelja ter seveda zapečena polenta.


Sestavine za 4 osebe:

  • 200g BIO koruznega zdroba
  • 600 ml vode
  • 200 g mozzarelle
  • 100 g naribanega parmezana
  • 5 - 10 češnjevih paradižnikov
  • žlička provansalskih začimb
  • žlica olivnega olja
  • ščep soli



  • Priprava:
    V dobri kozici s širokim dnom zavrite osoljeno vodo. Ko zavre, s kuhalnico vmešajte koruzni zdrob. Dobro premešajte in na majhnem ognju nepokrito kuhajte približno 25 minut. Vmes večkrat premešajte.

    Odstavite z ognja in v še toplo polento dajte olivno olje in 2/3 naribanega parmezana (približno 70 g). Dobro premešajte, da se parmezan raztopi in lepo poveže s polento.

    Manjši nizki pekač (približno 25 * 30 cm) obložite s peki papirjem. Nadevajte polento in jo z lopatko enakomerno razmažite. Višina polente naj ne bo več kot 2 cm. Po polenti posipajte preostali parmezan, naložite rezine mozzarelle in razpolovljene paradižnike.
    Pecite v prej ogreti pečici na stopnji žar pri 220 °C približno 10-15 minut oziroma toliko, da je poletna zgoraj lepo zapečena. Posipajte s provansalskimi zelišči, postrezite in uživajte!

    Dodaj odgovor