KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čokoladni pralineji z otrobi


Na dan zaljubljencev se ustvarjajo prav posebni recepti. Enostavni, čokoladni, sladki, za v dvoje.

Naši čokoladni truffi so sila enostavni za pripravo, so brez dodanega sladkorja in popolni za praznik zaljubljencev. Te čokoladne kroglice, v katerih se prepletajo sladko-kisli okusi, so resnično top mini sladica brez peke. Žlahtno temna čokolada objema rdečo slastno notranjost, ki je sestavljena iz zgolj treh enostavnih sestavin: naših BIO OVSENIH OTROBOV, liofiliziranih malin ter posušenih datljev. Namesto malin bi se lahko uporabile tudi jagode, namesto temne čokolade pa je zanimiva tudi bela čokolada. Če uporabite vegansko čokolado, so kroglice lahko tudi izvirna veganska sladica brez dodanega sladkorja.

Ali ste vedeli, da vsebujejo ekološki ovseni otrobi ogromno vlaknin? Da jih je zato dobro uporabiti kar v ‘surovi’ obliki brez kuhanja in predelave? Tako smo jih uporabili tudi mi v našem receptu in zato je ta naša sladica ne le okusna, temveč tudi zdrava in polna vlaknin!

Privoščite si Valentinove kroglice brez slabe vesti in se malce pocrkljate namesto klasične sladice ali pa kar tako, ker si to zaslužite!


Sestavine za 17 kroglic:

  • 140g BIO ovsenih otrobov
  • 35g liofiliziranih malin
  • 200 g mehkih datljev brez koščic
  • 100 g vode


  • Sestavine za obliv:

  • 200 g čokolade (50-70% kakav)
  • 2 ČŽ kokosovega olja


Čas priprave: 1 ura (brez hlajenja)




Priprava:

1. Datlje z vodo zmiksajte v gladko pasto. Maline zmeljite v prah.

2. V skledi združite vse sestavine za osnovo, oblikujte 17 kroglic po 25g in v vsako zapičite zobotrebec.

3. Razporedite jih po pekaču (ali krožniku), obloženim s peki papirjem ter za 60-90 minut postavite v zamrzovalnik, da se strdijo. Hladne boste namreč lažje oblivali s čokolado, lahko pa ta korak tudi preskočite.

4. Medtem nad soparo stopite čokolado skupaj z oljem.

5. Kroglice potopite v stopljeno in malce ohlajeno čokolado, otresite višek ter takoj potresite s koščki liofiliziranih malin.

Kroglice hranite v zaprti posodi in na hladnem. V kolikor vam ne zmanjkajo prehitro, jih lahko hranite tudi do enega tedna.



Uživajte!

* * *
Izvirne čokoladne truffe je za nas pripravila @lasanja

* * *

Dodaj odgovor