KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Štrudelj iz ajdove in pirine moke


Sestavine:

    Testo:

  • 200 g BIO pirine bele moke
  • 200 g BIO ajdove moke
  • ščep soli
  • 1 jajce (60 g)
  • 140 g vode

  • Nadev:

  • 500 g skute
  • 350 g skyra
  • 300 g borovnic
  • 1 jajce
  • brezkalorično sladilo (stevija ali eritritol po okusu)
  • 1 lupina bio limone
  • ščep soli




Priprava:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zamesimo testo iz sestavin za testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na tanko. Bolj kot nam ga uspe razvaljati na tanko, boljši bo štrudelj. 

V posodi zmešamo sestavine za nadev: skuto, skyr, limonino lupino, sladilo ter sol. Maso razporedimo po razvaljanem testu. Po skutinem nadevu posujemo še borovnice. Pekač pogrnemo s peki papirjem. Zavijemo nadevano testo v rolo. Če je potrebno, jo prerežemo na polovico (ali več delov), tako, da jih spravimo v pekač. Štrudelj pečemo 50 minut na 200 stopinj C - do zlatorumenega. Počakamo, da se popolnoma ohladi - tako se bo lažje narezal na lepe kose. Ko je štrudelj ohlajen, ga lahko potresemo še z mletim eritritolom.

---> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.


Dober tek!

Dodaj odgovor