Sestavine:
-
Testo:
- 200 g BIO pirine bele moke
- 200 g BIO ajdove moke
- ščep soli
- 1 jajce (60 g)
- 140 g vode
- 500 g skute
- 350 g skyra
- 300 g borovnic
- 1 jajce
- brezkalorično sladilo (stevija ali eritritol po okusu)
- 1 lupina bio limone
- ščep soli
Nadev:
Priprava:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zamesimo testo iz sestavin za testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na tanko. Bolj kot nam ga uspe razvaljati na tanko, boljši bo štrudelj.
V posodi zmešamo sestavine za nadev: skuto, skyr, limonino lupino, sladilo ter sol. Maso razporedimo po razvaljanem testu. Po skutinem nadevu posujemo še borovnice. Pekač pogrnemo s peki papirjem. Zavijemo nadevano testo v rolo. Če je potrebno, jo prerežemo na polovico (ali več delov), tako, da jih spravimo v pekač. Štrudelj pečemo 50 minut na 200 stopinj C - do zlatorumenega. Počakamo, da se popolnoma ohladi - tako se bo lažje narezal na lepe kose. Ko je štrudelj ohlajen, ga lahko potresemo še z mletim eritritolom.
---> Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek <---.
Dober tek!