KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Špageti z olivnim oljem, baziliko in češnjevim paradižnikom

Špageti so naš najnovejši izdelek in so nas res prepričali. Zato jih večkrat vključimo v naš jedilnik. Odlični so predvsem kot samostojna jed s kako omakico ali pestom. Včasih pa jih pripravljamo z mesnimi kroglicami ali z rakci v čili omaki. Ko nas pa priganja čas, je super ta recept. Potrebujemo le dobro olivno olje, baziliko ter nekaj češnjevih paradižnikov.
Ta recept je idealen za dneve, ko je potrebno na hitro pripraviti kosilo. Taki špageti so enostavni za pripravo, so okusni, a lahkotni obenem in se bodo prilegli v vsakem letnem času.

špageti



Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g BIO durum špagetov
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička sušene bazilike
  • pest sveže bazilike
  • 3 žlice dobrega olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • BIO sončnično olje




Priprava:
V velikem loncu zavrite večjo količino vode, ki jo dobro posolite in ji dodate žličko BIO sončničnega olja. Špagete položite v vrelo vodo in pustite, da ponovno zavrejo. Kuhajte 6 minut na majhnem ognju. Na polovici kuhanja gnezda z vilico nežno razgrnite. Špagete dobro odcedite.
V lončku premešajte olivno olje, sušeno baziliko, sol in poper. Češnjeve paradižnike razpolovite. S polivko prelijte odcejene špagete, dodajte paradižnike in premešajte. Najbolje bo, da uporabite 2 vilici in špagete nežno dvigujete in spuščate.
Servirajte s svežo baziliko.

Dober tek!

Dodaj odgovor