Malinovi mafini – mehki, sočni in ravno prav sladki. Naši kolački iz lahkotne prosene moke in sočnih malin so kot ustvarjeni za pomladne dni. Popolno ravnovesje sladkobe in sadne svežine, ki se prileže ob skodelici čaja ali kave. Pripravljeni brez bele moke, brez umetnih dodatkov, brez kompliciranja. Prosena moka jim da ti oreškasti pridih, zato bodo prava izbira, če iščete nekaj posebnega, lahkega in svežega.
S tem receptom tudi ni več izgovora, da nimamo časa za hranilen obrok med delom, šolo/faksom ali na poti. Naši proseni kolački so odlični za meal prep, saj jih lahko jeste tudi hladne in samostojno predstavljajo malico, ki vas bo nasitila. V hladilniku pa zdržijo do 5 dni, tako lahko imamo hiter obrok pri roki skozi cel teden. Za kolačke potrebujete le nekaj osnovnih sestavin in 5 minut, da sestavine premešate, ostalo pa opravi pečica. Glavna točka tega recepta je prosena moka iz ekološkega prosa.
Sestavine za 12 kolačkov:
Dodatki:
1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj. Mafine lahko dodatno beljakovinsko obogatimo tako, da jih serviramo z grškim ali skyr jogurtom ter žličko masla oreščkov.
Priprava:
2. Vse sestavine damo v veliko skledo in jih z metlico dobro premešamo.
3. Pekač za peko mafinov namastimo in napolnimo z maso.
4. Vse skupaj okrasimo z narezano banano in jagodičevjem ter postavimo v pečico za 35 minut.
5. Ko so kolački pečeni, pa le še uživamo v njih.
Po želji jih lahko ohladimo ter spravimo za čez teden.
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club