Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Polžki s šparglji in paradižnikom

Testenine s pečenimi šparglji in češnjevim paradižnikom so pri nas velikokrat na jedilniku. Še posebej med tednom, ko nas čas priganja, saj je priprava hitra in enostavna. A, naj vas preprostost tega recepta ne zavede: omaka je lahkotna, a polna svežih okusov. To je obrok, ki bo res za vsak okus, nad njim bodo navdušeni tudi otroci. Testenine lahko postrežete kot samostojni obrok ali kot prilogo.

primvaera polžki
primavera polžki


Sestavine za 4 osebe:



Priprava:

Paradižnike operite, posušite in prepolovite. Šparglje olupite in narežite na približno 4 cm dolge trakove. Paradižnike in šparglje razprostrite po peki papirju. Izdatno jih prelijte z olivnim oljem, posolite, popoprajte in posujte suho baziliko. Po želji lahko dodate še kake druge začimbe. Pecite v prej ogreti pečici na 220 °C približno 15 minut oz. dokler zelenjava ni lepo zapečena. Vzemite iz pečice ter dodajte nekaj olivnega olja, le toliko, da boste lažje postrgali s papirja vso zelenjavo.

Medtem ko se zelenjava peče, zavrite velik lonec vode (posolite in dodajte par kapljic BIO sončničnega olja). Ko voda zavre, vsipajte testenine in kuhajte po navodilih 6 minut (ne več, testenine morajo biti rahlo al dente). Dobro ocedite, nato testenine dajte v servirno posodo. Na vrh dajte pačeno zelenjavo, nežno premešajte enkrat, dvakrat in postrezite.

Dober tek!

Dodaj odgovor