Loading..

Mi obožujemo ajdovo kašo. Običajno jo pripravimo kot prilogo, tokrat pa smo se lotili priprave narastka. In prav žal nam je, da se tega recepta nismo lotili že prej. Narastek iz ajdove kaše z obilico svežih zelišč in zelenjave je namreč res idealno poletno kosilo.

Sestavine za 3 osebe:

 

  • 250 g BIO ajdove kaše
  • 1 por
  • 4 stroki česna
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 3 korenčki
  • 1 pest sveže bazilike
  • 1 pest svežega drobnjaka
  • 1 pest svežega peteršilja
  • 100 g parmezana
  • 500 ml jušne osnove
  • olivno olje

 


Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Ajdovo kašo operite na cedilki in temeljito odcedite.

Nato se lotite priprave zelenjave. Por temeljito operite in narežite na kolobarje. Česen olupite in ga sesekljajte. Korenček operite in naribajte. Obe papriki operite in narežite na kocke. Sveža zelišča operite, osušite in nasekljajte.

Segrejte veliko kozico, dodajte dve žlici olivnega olja ter na njem prepražite pripravljeno zelenjavo. Dodajte odcejeno ajdovo kašo, premešajte in vse skupaj zalijte z jušno osnovo. Kuhajte 15 minut oz. dokler ajdova kaša ne vpije vse tekočine.
Ko je ajdova kaša kuhana, ji vmešajte 60 g parmezana in sveža sesekljana zelišča.

Tako pripravljeno jed nadevajte v velik pekač in posujte s preostalim parmezanom. Pekač postavite v pečico in pecite 20 minut, da se lepo zapeče.

Ko je ajdov narastek pečen, ga servirajte z dodatnimi zelišči in samo še uživajte v odličnem in lahkem kosilu.

Ajdova kaša lahko služi kot samostojna jed ali pa kot priloga.

 

* * *
Recept je pripravila @everyday_breakfast_club
 

* * *
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se naši BIO zgodbi in pridobite 10% popust
Bodite prvi informirani o ekološkem kmetovanju, o zdravih receptih iz BIO izdelkov ter o naših akcijah in popustih.
Checkboxes
1
    1
    Vaša košarica
    Ajdovi jušni rezanci bio 250 g
    Ajdovi jušni rezanci bio 250 g
    1 X 2,50  = 2,50