KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vaflji iz ovsenih kosmičev

Kaj ko bi se malo razvajali z dišečimi vaflji? Še posebej, če so iz zdravih ekoloških ovsenih kosmičev.
Kanček medu, nekaj svežega sadja ali oreščkov in še tako sivo jutro je takoj lepše.




Sestavine za 9 vafljev:

  • 128g BIO ovsenih kosmičev ali BIO drobnih ovsenih kosmičev
  • 180g ovsenega mleka (uporabite lahko tudi drugo mleko)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke cimeta
  • 60g olivnega olja
  • 2 jajci (sobna temperatura)
  • 2 jedilni žlici medu
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome









Priprava:

Ovsene kosmiče s pomočjo mešalnika zmeljite v prah, da nastane ovsena moka. V večji posodi jo zmešajte s pecilnim praškom, soljo in cimetom. V ločeni posodi zmešajte jajca, med, vaniljevo aromo, olje in mleko.

Mokre sestavine dodajte suhim in z železno metlico za stepanje dobro premešajte. Zmes pustite stati 10 minut, nato segrejte aparat za vaflje. Pred peko zmes malo premešajte.

Ko je aparat segret, ga naoljite in napolnite pekač toliko, da je sredina dobro prekrita z maso ter pustite pekač zaprt 10 minut, da se zmes lepo zapeče. Običajno so dovolj 3 jedilne žlice mase za en vafelj. Ko so pečeni, jim dodajte dodatke po izboru. Odlično se poda domač med, granatno jabolko in kokos!

Dober tek!

* * *
Idejo za še bolj prijetno sobotno ali nedeljsko jutro je za nas pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor