1. Pečico segrejte na 175 °C. Piškoti bodo po peki zelo mehki, med hlajenjem pa se ravno prav strdijo, da sredica ostane še vedno mehka.
Čokoladnega peciva se nikoli ne branimo. Ti simpatični čokoladni keksi po sestavi zelo spominjajo na brownieje, pa vseeno so to piškotki, ki se kar topijo v ustih.
Tokrat smo uporabili zelo zdravo ekološko ovseno moko, ki je idealna za zdravo peko.
Sestavine
Priprava:
2. V posodi zmešajte kakav, sladkor, vaniljevo aromo in maslo.
3. Dodajte jajce in premešajte, dokler ne nastane enotna zmes.
4. V ločeni posodi zmešajte ovseno moko, pecilni prašek in sol.
5. Postopoma dodajajte suhe sestavine k mokrim in vmes stalno mešajte, najlažje bo s silikonsko lopatico. Nastane zelo gosta zmes.
6. Dodajte čokoladne kapljice oz. čokolado ter premešajte samo toliko, da se čokolada enakomerno razporedi.
7. Iz zmesi oblikujte nekje 35g težke kroglice.
8. Večji pekač obložite s papirjem za peko in nanj polagajte oblikovane piškote nekje 1 cm narazen.
9. Kroglico na pladnju rahlo sploščite, da nastane oblika piškota. Ponovite, dokler ne zmanjka mase. Po želji dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami.
10. Pecite 8-9 minut, nato pa pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo in strdijo.
Recept je pripravila @ninazorcic