- 140g BIO pirinega rižka
- 500 ml kokosovega ali navadnega mleka
- 150g kokosovega mleka iz pločevinke
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja ali 10g sladkorja + 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
- 500 ml vode (dodajajte postopoma in po potrebi, glede na želeno gostoto mlečnega riža)
- 100g kokosovega mleka iz pločevinke
- 15g nastrganega kokosa + 20g pečenega nastrganega kokosa
- 1 jedilna žlica sladkorja
- 1/4 čajne žličke vaniljeve arome
- nastrgan kokos
- sadje po izboru
Sestavine za 3 porcije:
Sestavine za kokosovo kremo:
Sestavine za posip:
Priprava:
V manjšem loncu kuhajte mleko, pirin rižek, vaniljev sladkor in kokosovo mleko na srednji temperaturi približno 30 minut.
Vmes pogosto premešajte in po potrebi dodajajte vodo. Pazite, da se rižek ne zažge oz. prilepi na dno.
Ko je rižek mehak ter ravno prav gost, odstavite z ognja in pustite, da se malo ohladi, medtem pa pripravite kokosovo kremo.
Na manjši ponvi na nizkem ognju segrevajte nastrgan kokos približno pet minut, vmes ga stalno mešajte in nadzirajte, da se ne zapeče in porjavi. Kokos je pečen, ko je zlato rjave barve in diši omamno.
V posodi mešajte kokosovo mleko, nastrgan kokos, pečen kokos, sladkor in vaniljevo aromo. Poskusite in po želji dodajte še sladkorja.
V tri skodelice oz. kozarce nadevajte rahlo ohlajen mlečni riž, na vrh razporedite kokosovo kremo, na koncu pa posujte z nastrganim kokosom in sadjem po izboru!