KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Limonine rezine z ječmenovimi kosmiči

Osvežilne limonine kocke so noro okusna sladica, ki paše v vseh letnih časih, še posebej pa seveda poleti. Odlične bodo kot sladica na pikniku ali ob skodelici ledene kavice.
Recept za te osvežilne, kremaste in hrustljave limonine kocke je izredno preprost. Osnova rezin so ekološki ječmenovi kosmiči, ki odlično kombinirajo z okusno, osvežilno limonino kremo. Rezine so narejene resnično iz samih zdravih sestavin, zato lahko brez slabe vesti posežemo po njih.


Sestavine za dno rezin:

  • 200 g BIO ječmenovih kosmičev
  • 1 ČŽ limonine lupine, naribane ali v prahu
  • 2 veliki žlici masla indijskih oreščkov
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 60 g medu
  • Sestavine za limonino kremo:

  • 200 ml kokosovega mleka
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 1 žlica medu
  • lupinica ene limone, naribana
  • sok ene limone
  • Dodatki:

  • narezana limona
  • meta



  • Priprava:

    1. Pečico predhodno segrejete na 180 stopinj.

    2. Za pripravo piškotnega dna v mlinčku zmeljite polovico kosmičev. Skupaj z drugo polovico kosmičev (te pustite cele, ne mlete) in preostalimi sestavinami jih stresite v posodo. Dobro jih premešajte, da dobite gosto in enotno zmes. Pri tem si lahko pomagate z rokami.

    3. Pekač obložite s peki papirjem. Pripravljeno zmes dajte v pripravljen pekač in s pomočjo ravnega dna kozarca izravnajte maso, da dobite ravno dno. Prihranite približno 1/6 mase, ki jo boste na koncu posuli kot drobljenec.

    4. Pekač postavite v pečico za 15 minut oz. dokler robovi ne dobijo zlato rjave barve.

    5. Med peko pripravite limonino kremo. Vse sestavine za kremo stresite v kozico in med stalnim mešanjem segrevajte do vretja. Zmanjšajte ogenj in nadaljujte z mešanjem še 2-3 minute, nato odstavite.

    6. Počakajte, da se krema in dno nekoliko ohladita, potem pa kremo zlijte čez pečeno dno in vse skupaj postavite v pečico za dodatnih 20 minut na 180 stopinj.

    7. Zadnjih 5 minut peke po vrhu limonine kreme nasujte še preostanek sestavin iz dna in povečajte temperaturo v pečici na 200 stopinj.

    8. Ko je pecivo pečeno, ga popolnoma ohladite. Najboljše je, da pekač čez noč postavite v hladilnik.

    9. Naslednji dan pecivo narežite na poljubno velike kose, okrasite z limono in meto, nato pa postrezite. Potem pa samo še uživajte!

    * * *
    Recept je pripravila @everyday_breakfast_club

    * * *

    Dodaj odgovor