KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Koruzni slani vaflji


Vaflje običajno poznamo kot priljubljeno sladico. Če pa jim dodamo zelenjavo, dobimo zanimivo slano jed, ki je odlična tako za zajtrk, kot tudi za večerjo.
Naši današnji vaflji so narejeni iz dveh odličnih mok, zato ne preseneča, da so zelo mehki in čudovito dišijo po koruzi. Dodali smo jim čebulo in korenčke, lahko bi jim po želji dodali še kako drugo zelenjavo ter tudi npr. šunko.
Najboljši bodo topli. Če jih postrežete kot sendvič, vsekakor dodajte pečeno slanino ter jajce na oko.



Sestavine za crumble:

  • 130g BIO pirine bele moke
  • 130g BIO koruzne moke
  • 2 jajci
  • 240 ml mleka
  • 60 g masla
  • 6 g pecilnega praška
  • sol in poper
  • 120 g naribanega korenčka
  • 1 mlada čebula
  • pest svežega peteršilja
  • 50 g parmezana


  • Količina: 8 vafljev

    Čas priprave: 35 minut

    Velikost pekača: pekač za vaflje




    Priprava:

    1. V skledi združite obe moki, jajci, mleko, raztopljeno maslo in pecilni prašek. Dobro premešajte.

    2. Dodajte še sol in poper ter naribani korenček, sesekljano čebulo, sesekljani peteršilj in po želji še parmezan. Ponovno dobro premešajte.

    3. Pekač za vaflje namastite z oljem in segrejte.

    4. Specite vaflje – dobili jih boste približno 8 kom.

    5. Postrezite takoj z jajcem na oko, pečeno slanino, pečenim paradižnikom ipd.


    Uživajte!

    * * *
    Ta zanimivi in slasten recept je za nas pripravila @lasanja

    * * *

    Dodaj odgovor