Vaflje običajno poznamo kot priljubljeno sladico. Če pa jim dodamo zelenjavo, dobimo zanimivo slano jed, ki je odlična tako za zajtrk, kot tudi za večerjo.
Naši današnji vaflji so narejeni iz dveh odličnih mok, zato ne preseneča, da so zelo mehki in čudovito dišijo po koruzi. Dodali smo jim čebulo in korenčke, lahko bi jim po želji dodali še kako drugo zelenjavo ter tudi npr. šunko.
Najboljši bodo topli. Če jih postrežete kot sendvič, vsekakor dodajte pečeno slanino ter jajce na oko.
Sestavine za crumble: Čas priprave: 35 minut Velikost pekača: pekač za vaflje 1. V skledi združite obe moki, jajci, mleko, raztopljeno maslo in pecilni prašek. Dobro premešajte. 2. Dodajte še sol in poper ter naribani korenček, sesekljano čebulo, sesekljani peteršilj in po želji še parmezan. Ponovno dobro premešajte. 3. Pekač za vaflje namastite z oljem in segrejte. 4. Specite vaflje – dobili jih boste približno 8 kom. 5. Postrezite takoj z jajcem na oko, pečeno slanino, pečenim paradižnikom ipd.
Količina: 8 vafljev
Priprava:
Ta zanimivi in slasten recept je za nas pripravila @lasanja