Najbolj preproste torte so pogosto najboljše in ta sadna torta s pinjencem je ravno taka torta!
Zakaj imamo jo imamo tako radi?
* nam je zelo všeč jagodičevje v sladici, ki se lepo potopi v notranjosti in da torti tisto prijetno svežino,
* všeč nam pinjenec, ki da torti nežno teksturo (nikakor ga ne zamenjajte za kakšno drugo tekočino),
* všeč nam je posip z mandljevimi lističi, zaradi česar je vsak košček torte prijetno hrustljav.
Priprava je hitra in res enostavna, okus pa resnično božanski. Torta, ki se je res ne naveličamo, je primerna za vse letne čase. Sestavine za tortni model premera 28 cm: 1. Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija. 2. Sadje umijte, ga dajte na papirnato brisačo, da se popolnoma posuši. 3. V ločeni posodi združite suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol ter dajte na stran. 4. Maslo sobne temperature in sladkor mešajte z mikserjem na srednji hitrosti kakih 3-5 minut. 5. Dodajte vaniljo in obe jajci ter mešajte dalje. 6. Hitrost znižajte ter dodajte 1/3 moke ter takoj ½ pinjenca. Mešajte, da se sestavine dobro premešajo. 7. Dodajte drugo tretjino moke in preostali pinjenec. Spet mešajte, da se sestavine premešajo. 8. Zdaj dodajte še zadnjo tretjino moke in dobro premešajte. Z lopatko postrugajte maso iz sten in jo dobro vmešajte. 9. Dno in robove tortnega pekača premera 24 cm dobro namažite z maslom. Tortni model nato obložite s peki papirjem. 10. Na tako pripravljeni pekač vlijte pripravljeno maso. 11. Po vrhu mase naložite sadje (prej ga je dobro narahlo povaljati v moki, da se lepše združi z maso). Samo na rahlo potisnite v maso, le toliko da se lepo združi - sadje ne sme biti v masi, ker bo drugače med peko padlo na dno, kar bo povzročilo, da boste imeli vso sadje spodaj, poleg tega potem torta na dnu ne bo kompaktna, pač pa vam bo razpadala). 12. Čez sadje posipajte mešanico sladkorja in mandljevih lističev. 13. V prej ogreti pečici pecite približno 30-40 minut odvisno od pečice. Preden zaključite peko, z zobotrebcem preveriti na sredini, če je testo res pečeno. 14. Ko bo torta pečena, jo vzemite iz pečice in pustite v pekaču 5-10 minut. 15. Nato previdno odstranite zunanji obroč tortnega modela ter dvignite torto s papirja za peko. 16. Torto do konca ohladite na rešetki.
Serviramo jo lahko za zajtrk, malico ali kot pecivo k čaju ali kavi. Postreže se lahko taka kot je, še boljša pa bo z žličko sladke smetane ali kepico sladoleda.
Dodatki:
Priprava:
Recept @vila_natura